Eurooppa Maahanmuutto

Tšekin sisäministeri: Ei ole mieltä tuoda Kreikan leireiltä 17-vuotiaita afganistanilaisia ja pakistanilaisia nuoria miehiä

Jan Hamáček (ČSSD). Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Tšekin sisäministeri sanoo, että Kreikan leireillä ei ole sellaisia turvapaikanhakijoita, jotka voisi tuoda Tšekin tasavaltaan.

Sisäministeri Jan Hamáčekin mukaan ei ole mieltä tuoda Tšekin tasavaltaan 17-vuotiaita afgaaneja tai pakistanilaisia. Tšekin sosiaalidemokraattiseen puolueeseen (ČSSD) kuuluva sisäministeri kertoi mielipiteensä parlamentin istunnossa. Hän myös korosti, että sisäministeriö pitää asiaa loppuun käsiteltynä.

– Ei ole lapsia jotka olisivat kodittomia, hylättyjä ja soveltuvia uudelleensijoitettavaksi Tšekin tasavaltaan. On paljon 17-vuotiaita afgaaneja ja pakistanilaisia, joilla minun mielestäni ei ole mitään mahdollisuuksia tulla uudelleensosiaalistetuiksi Tšekin tasavallassa, ministeri sanoi.

Sisäministerin mukaan nämä nuoret miehet erittäin todennäköisesti jatkaisivat matkaansa Euroopan unionissa Saksaan tai Ruotsiin mahdollisten sukulaistensa luo. Tšekki aikoo auttaa Kreikan siirtolaisleireillä oleilevia toimittamalla leireille tarvikkeita.

Pakolaisia auttavat kansalaisjärjestöt ja muutamat poliitikot ovat toistuvasti vaatineet maata ottamaan vastaan yksintulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Kristillisdemokraattisen puolueen europarlamenttiedustaja Michaela Šojdrová esitti vastikään 50 syyrialaisen alaikäisen tuomista Kreikan leireiltä.

Lähde Lidovky.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit