Eurooppa Maahanmuutto

Tšekin tasavalta ei allekirjoita YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta

Kuva Pixabay.
Tšekki liittyy Yhdysvaltojen, Unkarin, Itävallan ja Australian kanssa samaan rintamaan ja aikoo jättää YK:n GCM-siirtolaisuussopimuksen allekirjoittamatta Marokossa joulukuussa.

Tšekin tasavalta ei liity YK:n GCM-siirtolaisuussopimukseen, kertoi pääministeri Andrej Babiš keskiviikkona. Asiasta raportoi iDNES.cz

Babišin mukaan hallitus on pyytänyt ulkoministeri Tomas Petříčekiä (Tšekin sosiaalidemokraattinen puolue, Česká strana sociálně demokratická, CSSD) laatimaan julkilausumaluonnoksen, jolla hallitus ilmoittaa, että maa ei allekirjoita YK:n GCM-siirtolaisuussopimusta.

Petříček lisäsi, että ”emme pidä epäselvästä erosta laittomien ja laillisten maahanmuuttajien välillä sosiaalisten oikeuksien näkökulmasta. CSSD ymmärtää tšekkiläisen yleisön mielialat ja hallituksen on kuunneltava niitä. Näinollen meidän on poistuttava sopimuksen neuvotteluprosessista, kuten Yhdysvallat ja Itävalta”.

Hallituksen on toimitettava lausuntonsa parlamentille 15. marraskuuta mennessä.

Tähän mennessä Yhdysvallat, Unkari, Itävalta ja Australia ovat ilmoittaneet kieltäytyvänsä sopimuksen allekirjoittamisesta. Useat maat, kuten Puola ja Israel, ovat myös kieltäytymässä sopimuksen allekirjoittamisesta. Myös Saksassa keskustelu sopimuksesta on meneillään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit