Eurooppa Maahanmuutto

Tsekki haluaa ulos EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta

Tsekin sisäministeri Milan Chovanec
Tsekin sisäministerin mukaan maan tähän mennessä vastaanottamat 12 Euroopan unionin (EU) uudelleensijoitusohjelman pakolaista on tarpeeksi, ja maa haluaa ulos ohjelmasta, vaikka se tarkoittaisikin rankaisutoimenpiteitä EU:n taholta.

Tsekin tasavalta ei tule täyttämään Euroopan unionin pakolaisten uudelleensijoitusohjelman asettamia tavoitteita. Maahan on tähän mennessä otettu kaksitoista uudelleensijoitettavaa pakolaista Kreikasta.

Sisäministeri Milan Chovanec sanoi Pravo-verkkolehdessä sunnuntaina, että “Tsekin tasavalta ei aio ottaa lisää pakolaisia.”

Riski sisäiselle turvallisuudelle

Chovanec sanoo syyksi sen, että Tsekin ei ole ollut mahdollista osallistua pakolaisten taustojen tarkistamiseen Italiassa ja Kreikassa, ja pitää pakolaisten ottamista uhkana Tsekin turvallisuudelle.

Hänen mukaansa pakolaisten ennakkotarkastaminen on ollut erittäin vaikeaa, sillä pakolaiset “eivät ole olleet halukkaita pysymään aloillaan tarkastusten ajan kreikkalaisilla ja italialaisilla leireillä.”

Ministeri tiedostaa sen, että EU uhkaa maata sakoilla, mutta kyse on hänen mukaansa vakavasta asiasta, joka on sakoilla uhkaamisen arvoista: “Emme saa päästä maahan näitä ihmisiä ilman tarkastuksia.”

Tsekin osuus Euroopan unionin pakolaisten uudelleensijoitusohjelmassa on 2 978 pakolaista. Tsekin, Unkarin, Romanian sekä Slovakian edustajat äänestivät 2015 EU:n laajuisia uudelleensijoitustavoitteita vastaan.

oe24.at

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset