Eurooppa Maahanmuutto

Tsekki irtisanoutuu EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta

Tsekin sisäministeri Milan Chovanec

Tsekki noudattelee Keski-Euroopan yleistynyttä linjaa ja kieltäytyy ottamasta vastaan Euroopan unionin uudelleensijoitusohjelman mukaisia pakolaisia.

The New York Timesin mukaan Tsekin sisäministeri sanoi maansa kieltäytyvän ottamasta enää vastaan Euroopan unionin uudelleensijoitusohjelman mukaisia pakolaisia.

Tsekin sisäministeri Milan Chovanec sanoi maanantaina, että maan hallitus on hyväksynyt sisäministeriön ehdotuksen lopettaa pakolaisten vastaanottaminen, koska koko EU:n suunnitelma on toimimaton ja pahentaa turvallisuustilannetta.

Tsekin olisi ollut tarkoitus ottaa vastaan 2 600 pakolaista EU:n uudelleensijoitussuunnitelman mukaan syyskuun loppuun mennessä, mutta maa on ottanut tähän mennessä vastaan vain 12 henkilöä Kreikasta.

Uudelleensijoitusohjelma, jonka mukaan 160 000 pakolaista jaettaisiin EU-jäsenvaltioiden kesken Kreikasta ja Italiasta, on ollut vastatuulessa erityisesti Keski-Euroopan maissa.

Aiemmin Puola, Unkari ja Slovakia ovat kieltäytyneet EU:n jyvittämien pakolaisten vastaanottamisesta. Puola ja Unkari ovat sanoneet kärsivänsä mieluummin EU-sanktiot kuin ottavansa vastaan muslimipakolaisia. Unkari ja Slovakia ovat vieneet asian EU-tuomioistuimeen.

Myös Itävalta on halunnut irrottautua uudelleensijoitusjärjestelmästä.  Espanjan ulkoministeri sanoi aiemmin keväällä, että Italiassa ei ole pakolaisia, vaan laittomia siirtolaisia.

Suomi ja Malta ovat ainoina maina täyttäneet asetetut tavoitteet tähän mennessä.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit