Eurooppa Politiikka

Tšekki ja Slovakia eivät luota EU:n rajavalvontaviranomaiseen

Kuva Österreichisches Außenministerium / Flickr / CC BY 2.0
Tšekin ja Slovakian pääministerien mukaan EU-rajavalvontaviranomaista ei tule laajentaa, vaan sen sijaan tulee luottaa kansalliseen rajavalvontaan.

Tšekin ja Slovakian pääministerit kritisoivat EU-komission suunnitelmia kasvattaa EU:n rajavalvontaviranomaista, kertoo Radio Praha. Pääministerit Andrej Babiš ja Peter Pellegrini kertoivat Salzburgissa ennen EU-kokouksen alkamista, että he pitävät päällekkäisiä eurooppalaisia turvallisuusrakenteita sekä tehottomaksi osoittautuneen viranomaistahon kaksinkertaistamista tarpeettomina.

EU-komissio on ehdottanut Frontexin laajentamista. Saksan liittokansleri Angela Merkel sekä Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz ovat tukeneet ehdotusta.

Tšekin pääministerin Andrej Babišin mukaan Frontex on aikansa elänyt eikä ole tarpeellinen. Hän sanoi keskustelleensa Kreikan, Italian, Maltan sekä Espanjan kanssa ja olevansa vakuuttunut, että nämä maat eivät tarvitse Frontexia. Hän ihmettelee, miksi pitää pumpata rahaa maiden omien rajavartiostojen kanssa päällekkäiseen organisaatioon.

Slovakian pääministeri Peter Pellegrini yhtyi Babišin lausuntoon ja sanoi olevan järkevämpää, jos rahat ohjattaisiin suoraan Italialle, Maltalle, Kreikalle, Espanjalle tai Portugalille. Hänen mukaansa hyödyllisintä on rahoittaa tahoja, joilla varat eivät mene hallintoon ja jotka voivat käyttää ne tehokkaasti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa