Eurooppa Maahanmuutto

Tšekki maksaa siirtolaisille, jos nämä poistuvat maasta eivätkä koskaan enää palaa

Kuva Adam Jones / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Tšekin tasavalta aikoo maksaa erityisesti nigerialaisille ja viidestä muusta lähtöisin oleville siirtolaisille, jos he lähtevät eivätkä koskaan palaa.

Tšekkiläisen Tiscali.cz -julkaisun mukaan maan sisäministeriössä valmistellaan ohjelmaa, jonka alla erityisesti maassa oleville nigerialaisille, afganistanilaisille, irakilaisille, mongolialaisille, venäläisille sekä vietnamilaisille maksetaan 4 000 euroa vapaaehtoisesta palaamisesta kotimaahansa. Palaavien siirtolaisten tulee myös luvata olla koskaan palaamatta Tšekin tasavaltaan tai Euroopan unioniin.

Tarkoitus on kannustaa poistumaan maasta ja Euroopan unionista vapaaehtoisesti, sillä EU-komission tilastojen mukaan vain 40 prosenttia kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista saadaan ulos Euroopan unionista.

Paluuraha auttaa palaavaa siirtolaista matkustuskustannuksissa, integroitumisessa kotimaahan, asunnon saamisessa sekä kotitaloustarpeiston hankkimisessa ja se kattaa laittomasti tai laillisesti maassa olevat siirtolaiset sekä turvapaikanhakijat.

Paluurahasta 75 prosenttia tulee Euroopan turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta. Ensimmäisten avustettujen palautusten on tarkoitus tapahtua ensi kesän jälkeen.

  • 2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset