Eurooppa Politiikka

Tsekkiläinen turvallisuusanalyytikko: ”Euroopan poliitikot eivät halua myöntää lännen olevan sotatilassa”

Barcelona 2017 terrori-iskun jälkeen. Kuva Jikatu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Tsekkiläinen turvallisuusanalyytikko Lukas Visingr sanoo, että Eurooppa tulee näkemään vakavampia terrori-iskuja ja että maanosan poliitikot eivät halua myöntää lännen olevan sotatilassa.

ČT24-kanavan haastattelussa Visingr sanoi tähänastisten Euroopassa suoritettujen terrori-iskujen olleen lähinnä amatöörien suorittamia. Palaavat jihadistit ovat kuitenkin hyvin koulutettuja, ja nämä ”Islamilaisen valtion ammattilaiset” edustavat aivan toisenlaista uhkaa kuin aiemmat amatöörit.

Kun tämä [palaavien ISIS-taistelijoiden] uusi sukupolvi aloittaa iskunsa, tulee tapahtumaan paljon pahempaa kuin tähän saakka, Visingr sanoi.

Pääasiassa ongelma on poliittinen, koska suurin osa eurooppalaisista poliitikoista ei halua myöntää perustavaa laatua olevaa tosiasiaa, että länsi yksinkertaisesti on sotatilassa, ja meidän tulisi toimia sen mukaisesti, hän jatkoi.

Turvallisuusanalyytikon mukaan sotatila saattaa edellyttää muslimien internointia, kuten Yhdysvallat teki maassa asuville japanilaisille toisen maailmansodan aikaan.

Muslimiyhteisöt , vaikkakaan suurimmalla osalla muslimeista ei ole radikaaleja ja väkivaltaisia näkemyksiä, edustavat kuitenkin ympäristöä, mistä tällaiset uhat tulevat. Sotatilassa demokratian periaatteita ja sääntöjä joudutaan rajoittamaan, turvallisuusanalyytikko Lukas Visingr totesi.

  • 815
    Shares