Eurooppa Maahanmuutto

Tuhannet laittomat siirtolaiset uivat Espanjan alueelle Pohjois-Afrikassa – EU vaatii Marokkoa lopettamaan vyöryn

Yksityiskohta tykkimiestä kuvaavasta veistoksesta Ceutassa. Kuva Shutterstock.

Ilmeisesti Marokko keskeytti rajavalvonnan Espanjaan kuuluvan Ceutan rajalla, jolloin tuhannet ihmiset saapuivat uimalla ja jalkaisin Euroopan etuvartiolle Pohjois-Afrikassa.

Ainakin 6000 laitonta siirtolaista Marokosta saavutti maanantaina Espanjalle kuuluvan Ceutan Pohjois-Afrikassa. Koskaan ennen ei näin paljon siirtolaisia ole saapunut Espanjan alueelle Pohjois-Afrikan rannikolla yhden päivän aikana.

Espanjan viranomaisten tiedottajan mukaan siirtolaiset tulivat Marokon rannoilta Ceutan eteläpuolelta. Jotkut saapuivat uimarenkailla tai pienillä kumiveneillä. Joissakin paikoissa siirtolaiset kävelivät laskuveden aikaan, kun taas toiset ylittivät maarajan.

Ainakin yksi ihminen kuoli. Ceutan vastaanottokeskus täyttyi hetkessä, jolloin monet siirtolaisista vaelsivat ympäriinsä 85 000 asukkaan kaupungissa. Ceutan sotilastukikohta tarjosi logistista apua ja tehosti omien tilojensa suojaamista. Espanjan hallitus ilmoitti lähettävänsä 200 poliisia alueelle

Suurin osa saapuneista oli miehiä.

Yhtenä syynä Marokon rajavalvonnan toimettomuuteen Espanjan on mainittu Marokon hallituksen suuttumus, koska Espanja oli antanut lääkehoitoa Länsi-Saharan Polisario-itsenäisyysliikkeen johtajalle Brahim Ghalille. Häntä on hoidettu koronataudista espanjalaisessa sairaalassa huhtikuusta lähtien.

Ceutan viranomaiset olivat toivottomia hallitsemattoman massamaahanmuuton edessä.

– Sunnuntaina laittomien siirtolaisten vastaanottokeskuksessa oli noin 70 ihmistä. En tiedä mitä tehdä ihmisten kanssa tai minne laittaa heidät, eräs viranomainen valitteli.

Pian EU-komissio puuttui asiaan ja esitti tyrmistyksensä. Marokon pitäisi heti estää siirtolaisia pakenemasta. Ihmiset, joilla ei ole oikeutta oleskella EU:ssa, olisi palautettava ”järjestäytyneellä tavalla”.

Komissio vaati Marokkoa estämään muita siirtolaisia saapumasta Ceutaan.

– Tilanne on huolestuttava, kun otetaan huomioon, että pakolaisia ​​on nyt vähintään 6000, sanoi ruotsalainen sosialisti, EU-sisäasiainkomissaari Ylva Johansson.

Johansson muistutti EU-parlamentissa, että Espanjan rajat ovat Euroopan rajoja. Hän puhui myös pakolaisten ”ennennäkemättömästä laittomasta saapumisesta” alueella.

Lähteet Tagesschau (1, 2).

Tilaa
Ilmoita
guest

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

easiest phd without dissertation https://mydissertationwritinghelp.com/

trackback

dissertation proposal writing https://help-with-dissertations.com/

trackback

dissertation proposal defense powerpoint https://dissertationwriting-service.com/

trackback

monopoly slots free https://411slotmachine.com/

trackback
trackback

free slots 777 three rows https://slot-machine-sale.com/

trackback

skill slots app smt4a https://slotmachinesforum.net/

trackback

triple diamond slots https://pennyslotmachines.org/

trackback
trackback

zynga wizard of oz slots https://2-free-slots.com/

trackback

3apostasy

Mutakulttuuri

Marokon pökäleet kelluu, ei ui!