Eurooppa Rikos

Tukholman islamilaisen terrori-iskun tekijä on tyytymätön vankilaruokaan ja vapaa-ajan aktiviteetteihin

Tukholman terrori-isku 2017. Kuva Wikimedia Commons.

Tukholmassa huhtikuussa 2017 viisi ihmistä tappanut ja 14:ää haavoittanut uzbekistanilainen kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija on tyytymätön vankilan olosuhteisiin. Ruoka on huonoa eivätkä pelitkään viihdytä riittävästi.

Uzbekistanilainen kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija Rakhmat Akilov tappoi 7.4.2017 Tukholmassa viisi ihmistä ja haavoitti 14:ää ajamalla kuorma-autolla väkijoukkoon Drottningsgatanilla Tukholman keskustassa.

Elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomittu Akilov on tyytymätön elämäänsä vankilassa ja on kirjoittanut valituskirjeen oikeusasiamiehelle, kertoo SVT. Kirjeessä Akilov valittaa vankilaruoan huonoa laatua ja vähäisiä vapaa-ajan aktiviteetteja. Tuomitun islamilaisen terroristin mielestä muun muassa pelit ovat huonoja, ja hän vaatiikin parempia.

Vankilan henkilöstöpäällikkö Mats Ehn ei purematta niele ainakaan Akilovin valituksia ruoan huonosta laadusta. Hänen mukaansa vankilan keittiöhenkilöstö saa usein kiittävää palautetta työstään.

Islamilaisen terroristin kärsimyksiä ruotsalaisessa vankilassa tuskin voi verrata hänen uhriensa omaisten kärsimyksiin. Afgaanin tappamasta viidestä ihmisestä yksi oli 11-vuotias Ebba Åkerlund.

– Minulta on riistetty pois elämä joka minulla oli. On shokeeraavaa tajuta, että en koskaan näe Ebban kasvavan, tulevan opiskelijaksi, rakastuvan, menevän naimisiin ja saavan lapsia. Tuskaa ei voi sanoin kuvata, Ebban äiti Jeanette Åkerlund kertoi traagisesta ja mittaamattomasta menetyksestään oikeudenkäynnissä keväällä 2018.

– Hän oli ihmeellinen tytär. Ebba oli poikkeuksellinen persoona, erittäin positiivinen, aina iloinen, luova ja lahjakas koulussa, Ebban isä muisteli oikeudenkäynnissä tytärtään.

  • 1.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset