Eurooppa Rikos

Tukholman terrori-isku tuli poliisille yllätyksenä – ainakin yksi epäilty on pidätetty

Tukholman terrori-isku 2017. Kuva Wikimedia Commons.

Kuorma-auto ajoi tänään väkijoukkoon Drottningsgatanilla Tukholmassa. Tukholman poliisin mukaan kyse on terrori-iskusta. Terrori-isku jätti jälkeensä ainakin kolme kuolonuhria ja useita loukkaantuneita.

Poliisi sai ilmoituksen klo 14.53 Ruotsin aikaa, että kuorma-auto oli ajanut väkijoukkoon Tukholman keskustassa. Saatujen tietojen mukaan kuorma-auto kaapattiin juuri ennen terrori-tekoa.

Terrori-isku jätti jälkeensä ainakin kolme kuolonuhria ja useita loukkaantuneita.

Tukholman keskustassa on tällä hetkellä tuhansia aseistautuneita poliiseja.

Poliisi kertoi, että se pidätti sadan metrin päästä tapahtumapaikasta henkilön epäiltynä iskusta.

Tukholman keskustassa oli tapahtuma-aikaan paljon ihmisiä. Ainakin kolmessa eri paikassa syntyi pakokauhu kun sadat ihmiset juoksivat karkuun. Sadan metrin päässä keskusrautatieasemalla paniikki levisi tuhansiin asemalla olleisiin ihmisiin, ja osa pakeni kiskojen yli kauemmas.

Ruotsin hallitus on myös toistaiseksi eduskuntatalolla, eivätkä kansanedustajat pääse lähtemään talosta turvallisuussyistä. Poliisi kehottaa välttämään keskustaa ja suuria väkijoukkoja.

Klo 18.40 (Suomen aikaa) alkaneessa lehdistötilaisuudessa poliisi kertoo, että isku tuli poliisille yllätyksenä.

Poliisi etsintäkuulutti kuvassa näkyvän henkilön, joka on liikkunut keskustassa ennen iskua. Poliisi ei kuitenkaan kerro mikä osuus henkilöllä epäillään olevan teossa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit