Eurooppa Rikos

Tukholman terrori-iskussa kuolleen 11-vuotiaan tytön äiti: ”En koskaan näe hänen kasvavan, tuska on sanoinkuvaamaton”

Tukholman terrori-isku 2017. Kuva Wikimedia Commons.

Tukholman viime huhtikuisessa islamistisessa terrori-iskussa kuolleen pikkutytön äiti kohtasi lapsensa murhaajan oikeudenkäynnissä.

Tukholman viimevuotisessa islamistisessa terrori-iskussa kuolleen 11-vuotiaan pikkutytön, Ebba Åkerlundin äiti kohtasi lapsensa murhaajan, turvapaikanhakija Rakhmat Akilovin oikeudessa tällä viikolla, kertoo Sveriges Radio.

Kuva Twitter

– Minulta on riistetty pois elämä joka minulla oli. On shokeeraavaa tajuta, että en koskaan näe Ebban kasvavan, tulevan opiskelijaksi, rakastuvan, menevän naimisiin ja saavan lapsia. Tuskaa ei voi sanoin kuvata, Jeanette Åkerlund kertoi traagisesta ja mittaamattomasta menetyksestään.

Pieni Ebba Åkerlund oli yksi turvapaikanhakijan suorittaman Tukholman islamistisen terrori-iskun viidestä uhrista. Tyttö kuoli, kun hylätyn turvapaikkapäätöksen saanut Rakhmat Akilov ajoi Drottninggatanilla väkijoukkoon kuorma-autolla huhtikuussa 2017.

Ebban isä oli myös oikeudenkäynnissä.

– Hän oli ihmeellinen tytär. Ebba oli poikkeuksellinen persoona, erittäin positiivinen, aina iloinen, luova ja lahjakas koulussa.

”Jokainen minuutti oli yhtä helvettiä”

Ebban vanhemmat kuvailivat terrori-iskun jälkeisiä tapahtumia.

– Jokainen minuutti oli yhtä helvettiä.

Sitten poliisi kertoi heille Ebban menehtyneen.

Ebban äiti kertoi puhuneensa tyttärensä kanssa puhelimessa juuri ennen iskua.

– Se tapahtui niin nopeasti. Yhtenä hetkenä puhuin hänen kanssaan ja seuraavana häntä ei enää ollut.

Oikeudenkäynti uzbekistanilaista turvapaikanhakijaa Rakhmat Akilovia vastaan alkoi helmikuussa. Turvapaikanhakijalla epäillään olleen iskuunsa jihadistinen motiivi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit