Eurooppa Rikos

Tukholmassa ja Malmössa ammuskeltu pitkin päivää

Ruotsissa Tukholmassa Tenstan lähiössä on ammuskeltu koko päivä. Ensimmäinen ammuskelu sattui Tenstan kupeessa Hjulstassa aamuyöllä, jossa 20-vuotias nuorukainen sai useita osumia. Poliisi sai klo 04.00 aikaan hälytyksen, että alueelta on kuultu kymmeniä laukauksia. Poliisi saapui nopeasti paikalle, mutta tuolloin tilanne oli jo ohi.

Poliisi löysi paikalta vain auton, joka oli täynnä luodinreikiä. Kohta tästä hakeutui osumaa saanut uusruotsalainen Karoliiniseen sairaalaan saamaan ampumahaavoihinsa hoitoa. Poliisi eristi alueen ja poliisikoira etsi jälkiä. Ketään ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole otettu kiinni.

Hjulstan aamuinen sotatoimi sai jatkoa klo 18.00 jälkeen, kun Tenstan keskustassa, kilometrin päässä aamuisesta taistelutantereesta, ammuttiin nuorukaista päähän ja kaulaan. Tietojen mukaan mies sai viisi osumaa.

Hätäkeskus sai useita soittoja, että keskustan viereisellä puistoalueella oli aseistettu konflikti. Poliisi saapui nopeasti paikalle ja löysikin haavoittuneen, joka kuskattiin Karoliiniseen saamaan hoitoa.

Silminnäkijöiden mukaan paikalta poistui kolme asemiestä. Poliisi piiritti nopeasti Tenstan ulosmenotiet, sekä pääväylän ja tarkasti autoja. Ketään ei kuitenkaan otettu kiinni.

Kummallakin teolla on yhteys toissa perjantaiseen Rinkebyn tuplamurhaan, jossa kaksi somaliveljestä ammuttiin kahvilan sisällä hengiltä kaikkien asiakkaiden silmien alla. Kuin ihmeen kaupalla kukaan sivullinen ei saanut osumaa. Tämän päiväisten ampumisten kerrotaan lähteidemme mukaan olevan kostoa tuplamurhista.

Vaaralliseksi touhun tekee se, että kuka tahansa sivullinen saattaa joutua tulilinjalle, gangsterit ampuvat toisiaan aivan avoimilla kaduilla vähät välittämättä sivullisista.

Myös Malmössa ammuskeltiin keskellä yleistä katua. Klo 17.30 aikaan soitettiin hätäkeskukseen, että Rosengårdissa oli täysi sota päällä. Poliisi saapui nopeasti paikalle Fröligvägenin ja Amiralsgatanin risteykseen lähelle Rosengårdin keskustaa, josta löydettiin noin 60- vuotias mies, joka oli saanut kevyttä osumaa. Poliisi eristi isoja alueita, mutta ketään ei ole otettu kiinni.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit