Eurooppa

Tukholmassa viime vuonna ennätysmäärä pommi-iskuja

Kuva Shutterstock.

Räjähdyksiä, räjäytysten yrityksiä, automaattiaseita. Tukholman poliisi taistelee Ruotsin uutta normaalia vastaan, mutta silti räjähdykset lisääntyvät.

Viime vuoden alusta marraskuun loppuun mennessä yksinomaan Tukholmassa räjähti 30 kertaa. Räjäytysten yrityksiä oli 32. Kyseessä on uusi ennätys.

– Kyseessä on äärimmäinen uhan muoto ja se luo valtavaa epävarmuutta tapahtuma-alueilla. Siksi asetamme nämä tutkimukset etusijalle, kertoo Stephan Kiernan, Tukholman pohjoisosan poliisin tiedusteluosaston päällikkö.

Pommi-iskujen tutkinta on kuitenkin vaikeaa, koska kaikki todistusaineisto tapaa tuhoutua räjähdyksessä.

Räjähdykset eivät ole ainoa uhka Tukholmassa. Viime vuoden aikana joulukuun 18. päivään mennessä poliisi takavarikoi 370 kiloa räjähteitä, 29 käsikranaattia, 300 lyhyttä käsiasetta ja 70 automaattiasetta. Vaikuttaa siltä, että takavarikot eivät ole millään lailla vähentäneet pommi-iskuja.

– En ole tyytyväinen että on ollut niin paljon räjähdyksiä. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että olemme saaneet nämä verkostot otteeseemme … Näissä rikollisympyröissä tilanne menee sekavaksi. Kun viemme rahat ja huumeet, [rikollisilta] puuttuu rahaa ja silloin uhataan, silloin räjäytellään, poliisipäällikkö Robert Karlsson kertoo.

Karlssonin mukaan pitkät tuomiot auttavat saamaan rikolliset pois kaduilta.

Lähde Mitt i Lidingö.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit