Eurooppa Maahanmuutto

Tulipalo tuhosi pakolaisleirin Kreikassa – naisen kuolema laukaisi mellakan

Kuva Pexels

47-vuotias irakilaisnainen kuoli mentyään sairaalaan kuumeen takia. Testeissä kuitenkin kävi ilmi, että hänellä ei ollut koronavirusta. Tapahtumaa seurasi mellakka , jonka seurauksena pakolaisleiri tuhoutui tulipalossa.

Tulipalo raivosi eräällä Kreikan suurimmista pakolaisleireistä aiheuttaen laajaa tuhoa, ja moni jäi kodittomaksi. Tuho tapahtui sen jälkeen kun irakilaisnaisen kuolema oli synnyttänyt levottomuuksia, kertoo Guardian.

Vialin pakolaisleirillä Chioksen saarella myöhään lauantaina riehunut tulipalo tuhosi Euroopan turvapaikka-asioiden virasto EASO:n tilat, kanttiinin, varastoteltat ja useita majoituskontteja, ilmoitti Kreikan maahanmuuttoministerin sihteeri Manos Logothetis.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tiedottaja Boris Cheshirkov kertoi, että tuhoja arvioitiin vielä, mutta sadat leirin asukkaat ovat todennäköisesti joutuneet kodittomiksi.

Ainakin kolme leirin ulkopuolella ollutta autoa paloi käyttökelvottomiksi.

Poliisilähteet Ateenasta kertoivat, että kaksi afgaania ja yksi irakilainen on pidätetty levottomuuksien takia, jotka puhkesivat 47-vuotiaan irakilaisen turvapaikanhakijan kuoltua leirillä lauantaina.

Irakilaisnainen oli otettu sairaalaan kuumeen takia jo aiemmin tällä viikolla. Hänen koronavirustestinsä osoittautui negatiiviseksi.

Muokattu ulkoasua 21.4 klo 18:22

  • 244
    Shares