Kotimaa Rikos

Tummakasvoinen mies raiskasi ja pakotti seksuaaliseen tekoon – hovioikeus kovensi tuomiota

Helsingin hovioikeuden seinää. Kuva Gunnar Finne / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Helsingin hovioikeus päätyi korottamaan tummakasvoisen miehen kahdesta seksuaalirikoksesta saamaa yhden vuoden ehdollista vankeustuomiota kahden vuoden ehdolliseksi vankeusrangaistukseksi.

Heinäkuussa 2017 nainen oli Silja Europalla viettämässä iltaa yhdessä ystävänsä kanssa. Päihtynyt nainen poistui laivan diskosta hyttiinsä, missä hän kauhukseen heräsi siihen, että joku nuoli hänen alapäätään.

Nainen näki tummat miehen kasvot jalkojensa välissä ja potkaisi miestä. Varmistuttuaan, että varmasti pääsee tilanteesta pois, nainen kysyi mieheltä, oliko tämä työntänyt sukuelimensä asianomistajan sisään. Tummakasvoinen mies kiisti asian ja poistui paikalta pelkkä lakana yllään.

Hytin avain oli ajautunut miehelle naisen samassa hytissä majailevalta ystävältä. Kun ystävä oli pyrkinyt hyttiin, avainkortti ei ollut toiminut, ja asiaa oli pitänyt lähteä selvittämään laivan infoon. Siellä tummakasvoinen mies lyöttäytyi seuraan ja sanoi voivansa auttaa. Ystävä heräsi myöhemmin vieraasta hytistä, ilman avainkorttia.

Sex

Tapaus ei jäänyt tummakasvoisen miehen ainoaksi seksuaalirikokseksi. Toukokuussa 2019 mies meni Helsingissä juttelemaan kahden naisen kanssa ja kehuskeli heidän ulkonäköään. Mies pyysi naisia mukaansa asunnolleen jossa sanoi käyvänsä vaihtamassa vaatteita.

Kun tummakasvoinen mies pääsi sisälle asuntoon, hän vetäisi äkkiä oven kiinni siten, että toinen nainen jäi asuntoon, toinen ulos.

Mies aloitti ahdistelun. Hän yritti suudella väkisin ottamalla päästä kiinni, kähmi naista kyljistä ja takapuolesta, nuoleskeli naista kasvoista ja kaulasta, kosketteli rinnoista ja lopulta laski housunsa ja pakotti naisen ottamaan sukupuolielimensä käteen.

Mies myös ehdotti suoraan sukupuoliyhteyttä näyttämällä pankkikorttia ja sanomalla ”sex”.

Tummakasvoinen mies käytti tilanteessa myös väkivaltaa tönäisemällä naisen nurin. Vaikka mies yritti estää naista pakenemasta paikalta, tämä lopulta pääsi asunnosta ulos.

Aito suomalainen rasisti ja muslimi

Tummakasvoisen syytteitä käsiteltiin vuonna 2019 Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Puolustuksekseen mies väitti, että laivalla tapahtunut seksiakti oli erehdys. Hän oli luullut naista aiemmaksi seksikumppanikseen.

Vuoden 2019 tapahtumista mies kertoi, että kotiin mennessään hän oli ostanut itselleen ruokaa ja juomaa. Tytöt olivat kertoneet olevansa nälissään joten mies oli tarjonnut heille mahdollisuutta tulla mukaan. Mies väitti, että asunnolla hän oli vain vaihtanut vaatteensa ja tarjonnut tytöille drinkit.

Miehen mentyä parvekkeelle tupakalle, nainen oli seurannut, istunut miehen polvelle ja ryhtynyt koskettelemaan. Mies oli kuitenkin vaivaantunut lähentelystä ja kaiken lisäksi parvekkeella paleli.

Mies myös väitti, että nainen oli sanonut olevansa rasisti ja aito suomalainen. Mies puolestaan oli sanonut olevansa muslimi. Naiset olivat poistuneet asunnosta eikä seksuaalista ahdistelua ollut tapahtunut. Sitten miehen yllätykseksi paikalle saapuivat poliisit.

Marraskuussa 2019 Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 1987 syntyneen tummakasvoisen miehen 1 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Raiskauksen uhrille kärsimyskorvauksia tuli maksettavaksi 2000 euroa ja seksuaalisen ahdistelun uhrille 1000 euroa.

Syytteet kovenivat hovissa

Tuomiosta valitettiin hovioikeuteen. Mies väitti että ei ollut pyrkinyt vastoin naisten tahtoa pyrkinyt tekemään seksuaalisia tekoja.

Helsingin hovioikeus päätyi kuitenkin korottamaan tuomiota ja määräsi vuonna 1987 syntyneelle Shahriyar Alille rangaistukseksi raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon 2 vuotta ehdotonta vankeutta. Raiskauksen uhrin saamat kärsimyskorvaukset nousivat 6000 euroon. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio säilyi entisellään.

Oikeudenkäyntikuluja tapauksessa syntyi kaikkiaan 10 725 euroa, mistä summasta valtio voi toivoa saavansa takaisin 6938 euroa. Loput jäävät valtion vahingoksi tummakasvoisen miehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Lähteet Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden ja Helsingin hovioikeuden tuomiot.

Korjattu miehen saama tuomio ehdottomaksi ja muutettu otsikkoa 15.12 klo 22:15

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa