Eurooppa Maahanmuutto

Tuomioistuin: Syyrian asevelvollisuuden karttaminen ei ole peruste turvapaikkaan

Kuva: Pixabay.

Saksalainen oikeusistuin on päättänyt, että pakeneminen Syyrian asevelvollisuuden takia ei ole peruste turvapaikan saamiseksi.

Pelon takia asepalvelua Syyrian armeijassa karttavilla nuorilla syyrialaisilla ei ole mitään oikeutta turvapaikkaan Saksassa. Kotimaahan palatessaan heitä tullaan kyllä rankaisemaan, mutta ”heitä ei tulla vainoamaan poliittisina vastustajina”, perusteli Münsterin korkein hallinto-oikeus (Oberverwaltungsgericht, OVG) torstaina annetussa tuomiossa torjuessaan pakolaisaseman 20-vuotiaalta syyrialaiselta.

Tuomarin mukaan nuori mies ei ollut aseellisen tai poliittisen organisaation jäsen, eikä muutenkaan poliittisesti aktiivinen. Hän pakeni Turkin kautta Saksaan saatuaan kutsun lähteä suorittamaan asepalvelustaan Syyrian armeijassa. Saksassa hän haki turvapaikkaa.

Tuomiossa todetaan, että pakolaisaseman saamiseksi valittajaa tulee uhata ”huomattavalla todennäköisyydellä vakava ihmisoikeuksien loukkaus poliittisten näkemystensä tai uskontonsa takia”. Ei ole kuitenkaan olemassa mitään näyttöä siitä, että Syyrian valtio pitäisi pelkuruuden takia armeijan sotatehtäviä paennutta palaavaa turvapaikanhakijaa poliittisena vastustajana ja vainoaisi häntä.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa