Kotimaa Rikos

Tuomiot törkeästä ryöstöstä kahdelle – hyökkääjillä useita macheteveitsiä ja pistooli

Kuvituskuva: Youtube (ei liity uutiseen).

Pääosin maahanmuuttajataustaisen 8-10 nuoren joukko sai saaliikseen puukolla viiltämänsä hupparin 13.3.2023 Kirkkonummella. Nuorelle uhrille pysyviä vammoja ja mahdollisesti toimintakyvyn aleminen törkeän ryöstön seurauksena.

Kaksi nuorta miestä tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä ryöstöstä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin, sekä korvaamaan yhteisvastuullisesti kivusta, särystä, tilapäisistä haitoista, pysyvästä kosmeettisesta haitasta ja muista aiheutuneista kuluista noin 16 000 euroa. Lisäksi vastaajat velvoitettiin korvaamaan valtiolle yhteensä noin 500 euroa todistelukustannuksia ja asianajajan palkkioita noin 7000 euroa. Tekoaseena käytetty machete-veitsi tupessaan tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Tapahtumat saivat alkunsa maaliskuussa Kirkkonummella, kun uhri oli ollut ystävineen Seppä-Kallenkujalla sijaitsevan asuintalon pihalla. Todistajien kertoman mukaan pääosin maahanmuuttajataustaisista koostunut poikaporukka oli rynnännyt paikalle naapuritalon kulmalta ja tullut samanaikaisesti seurueen kanssa rappukäytävään piirittäen uhrin hissiin. Uhrin seurassa olleet kaksi tyttöä ovat poistuneet paikalta asuntoonsa ja soittaneet hätäkeskukseen.

Usealla hyökkääjällä on ollut näkyvillä teräaseet ja yhdellä pistooli housunkauluksessa. Uhria oli lyöty nyrkillä suuhun, potkittu ja viilletty macheteveitsellä, vaatien häntä luovuttamaan hupparinsa ja housunsa. Hyökkääjät olivat kuvanneet tapahtumista videotallennetta.

Uhri sai ryöstön yhteydessä useita vammoja. Suuhun kohdistuneessa iskussa oli yksi etuhammas mennyt poikki ja toinen kääntynyt virheasentoon, käsivarren viiltohaavan seurauksista on todettu useita jänne- ja lihasvammoja sekä kyynärvarren kämmenselän puoleisen ranteen ja sormia ojentavien lihaksien hermon katkeaminen.

Teosta tuomittiin yksi suomalainen törkeästä ryöstöstä nuorena henkilönä kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen, jonka ohessa 100 tuntia yhdyskuntapalvelua sekä yksi maahanmuuttajataustainen törkeästä ryöstöstä kahdeksi vuodeksi ja seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen. Hänet on useasti aikaisemminkin tuomittu väkivaltarikoksista. Yhden maahanmuuttajataustaisen osalta syytteet hylättiin todisteiden puuttuessa.

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Tuomioita alennetaan kun on taparikollinen, ja määrätään päästämään välittömästi vapaaksi, että voi jatkaa hyvin käynnistynyttä uraansa.
Ei tarvitse ihmetellä että jostain kehitysmaista tulleet käy aina vain röyhkeämmiksi ja raaemmiksi, kun ei tämmöiset ”rangaistukset” ole kuin naurun asia.
Myös asianajajat nauraa matkalla veronmaksajien taskuille..

Toni Lajos

Kotoutattaminen murjaanien kohdalla takkuaa pahasti.

Uusimmat uutiset