Eurooppa

Turistit pakenevat Pariisin painajaista – varkaudet, hyökkäykset ja terrori lisääntyvät jatkuvasti

Afgaanisiirtolaisia Pariisissa 2017. Kuva Evan Bench / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Kiinalaiset turistit välttelevät Ranskaa voimakkaasti kasvavan väkivallan ja rikollisuuden vuoksi ja suuntaavat Venäjälle, koska pitävät sitä turvallisempana kohdemaana, kiinalainen matkailualan asiantuntija kertoi.Kiinan matkatoimistojen liiton puheenjohtaja, Jean-Francois Zhou kertoi, että ”kasvavien väkivaltaisten” ryöstöjen ja päällekarkauksien määrä tekevät Ranskasta ”yhden maailman surkeimmista matkakohteista ulkomaisille turisteille”.

Zhou, suuren kiinalaisen matkatoimisto Utour:n edustaja Ranskassa, kertoi aasialaisten turistien määrän jyrkästä laskusta ja sanoi, että monet matkaa suunnittelevat hakeutuvat Venäjälle, koska pitävät sitä vaarattomampana lomakohdemaana.

”Vuonna 2016 Kiinasta matkusti Ranskaan 1,6 miljoonaa turistia, kun taas vuonna 2015 vastaava luku oli vielä 2,2 miljoonaa. Japanilaisten turistien määrä on pudonnut 39 prosenttia ja korealaisten 27 prosenttia. Turistimme ovat ottaneet suunnaksi Venäjän, joka saattaa olla vähemmän houkutteleva maa, mutta ainakin se on turvallinen. Putinin Venäjällehän tämä on rahasampo”, hän kertoi Le Parisien:lle.

Zhoun mukaan kasvava väkivalta ja aggressiot selittävät pudotusta. ”Lukuisille kiinalaisille turisteille unelma Ranskasta ja Pariisista on kääntynyt painajaiseksi,” hän sanoi ja jatkoi: ”Kiinalaisia turisteja on ryöstetty Versaillesin palatsissa, Eiffel-tornin juurella, heidän hotellinsa edessä, heidän poistuessaan bussista … sesonkikautena ei mene yhtä ainoaa päivää, etteikö turistien kimppuun käytäisi.”

Ranskan väkivaltatapaukset ovat saaneet aikaan paniikin sosiaalisessa mediassa, Zhou sanoi, mainiten erään 80-vuotiaan miehen tapauksen, joka loukkaantui vakavasti yrittäessään estää varkauden. Zhou kertoi myös tapauksesta, jossa naispuolinen turisti painettiin väkivaltaisesti maahan, ja hänen laukkunsa ja henkilöpaperinsa varastettiin.

Ranskassa 25 vuotta asunut Zhou sanoi, että hän voi itse todistaa maan turvallisuustilanteen rapautuneen vuosien saatossa, mistä hänen mukaansa Pariisin nousu ”Euroopan rikollisuuden kasvun ykköseksi” on seurausta.

Vaikka varsinaista kiinalaisille turisteille suunnattua kampanjaa Ranskan välttämiseksi ei toistaiseksi olekaan, kokenut matkanjärjestäjä Zhou sanoi, että ”boikotti on jo alkanut”, sillä ”useat aasialaiset matkanjärjestäjät ohjaavat turisteja Italiaan, Espanjaan ja Venäjälle”.

Pariisin alueellisesta matkailutoimistosta kerrottiin viime vuonna kaupungissa vierailevien matkustajien määrän romahtaneen terrorismipelkojen vuoksi.

Islamilaisissa terrori-iskuissa kuoli Ranskassa vuonna 2015 yli 200 ihmistä.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit