Eurooppa Politiikka

Turkin Erdoğan haluaa 1 000 saksalaista taisteluvaunua

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan.
Turkin presidentin hallinto haluaa valmistaa 1 000 taisteluvaunua yhteistyössä Saksan kanssa, mutta mahdollisuudet vientilisenssin saamiseen  Saksasta ovat pienet.

Recep Tayyip Erdoğanin hallinto haluaa valmistaa maalleen 1 000 taisteluvaunua yhteistyössä Saksan kanssa. Suunnitelmia on laadittu jo vuonna 2015, mutta Turkin ja Saksan poliittisen tilanteen vuoksi suunnitelmat ovat olleet jäissä.

Rheinmetall AG:n toimitusjohtaja Armin Papperger kertoi saksalaiselle Focus-lehdelle Turkin kanssa tehtävien asekauppojen tilanteesta sekä yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista Erdoğanin suhteen.

Papperger sanoi, että poliittiset mahdollisuudet vientilisenssien saamiseen Saksasta ovat tällä hetkellä erittäin pienet, ja jos maiden väliset suhteet eivät parane, tulee lupien saanti Saksasta olemaan jatkossakin erittäin vaikeaa.

Rheinmetall ja BMC ovat kumppaneita Turkin Altay-taisteluvaunuprojektissa. BMC on turkkilainen kuorma- ja linja-autovalmistaja. Projekti maksaa toteutuessaan Turkille 7 miljardia euroa.

Rheinmetall on vaikeassa tilanteessa asian aikaansaamien voimakkaiden reaktioiden vuoksi. Yhtiön suunnitelmat ovat aiheuttaneet Turkissa mielenosoituksia maan ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Yhtiöllä on tällä hetkellä Turkissa vain 10 aseteknologioiden parissa työskentelevää työntekijää kartoittamassa Saksasta aiemmin hankittujen Leopard-taisteluvaunujen panssarintorjuntaohjusten torjuntajärjestelmien modernisoimista sekä valmistelemassa Altay-projektin mahdollista aloittamista.

Turkilla on tällä hetkellä noin 1 300 ensilinjan taisteluvaunua, joista 350 on saksalaisia Leopard 2 -taisteluvaunuja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa