Eurooppa

Turkin Erdoğan osoitti EU-komission puheenjohtajalle paikkansa

Kuva Ruptlyn videolta.

Turkin presidentin luona vieraillessaan EU-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sai istua tuolilla valtionpäämiehen vieressä. Sitä vastoin EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenille osoitettiin paikka sohvalla muutaman metrin päässä miehistä. Istumajärjestely ilmeisesti ärsytti von der Leyeniä.

Turkin presidentin ja EU-johdon kokouksessa pyrittiin työskentelemään blokin ja Turkin välisten suhteiden parantamiseksi. Turkin irtautuminen Istanbulin yleissopimuksesta naisten suojelemiseksi väkivallalta oli myös esityslistalla.

Keskustelun aikana järjestetyt istumajärjestelyt osoittivat, että naisten asema Turkin ulkopolitiikassa ei ilmeisesti ole kunnossa, kertoo Kronen Zeitung. Charles Michel sai istua Recep Tayyip Erdoğanin vieressä tuolilla, mutta Ursula von der Leyen seisoi hämmentyneenä, koska hänelle ei ollut istumapaikkaa.

Lopulta EU-komission puheenjohtaja istuutui sohvalle hieman etäämmälle ja alemmaksi. Häntä vastapäätä istui Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu, joka myös osallistui keskusteluun.

Twitterissä muistutettiin, että EU-komission edellinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker sentään sai istua samalla korkeudella tapaamisissa Erdoğanin kanssa

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit