Eurooppa Maahanmuutto

Turkin laivasto saattoi laittomia siirtolaisia Kreikkaan – VIDEO

Turkista Kreikkaan saapuvia siirtolaisia. Kuva Shutterstock.

Kreikan laivasto on julkaissut videon, joka todistaa Turkin viranomaisten saattavan laittomia siirtolaisia Kreikan aluevesille Aigeian merellä.

Kreikan laivaston julkaisemalla videolla on kaksi erillistä viime päivinä kuvattua tapahtumaa, joissa Turkin laivasto laittomien siirtolaisten pysäyttämisen sijaan saattaa nämä Kreikan aluevesille.

Proto Thema -lehden mukaan Kreikan rannikkovartiosto on ottanut käyttöön tekniikkaa, jonka avulla se pystyy paikallistamaan ja jäljittämään siirtolaisveneitä siitä asti, kun nämä lähtevät Turkin satamista.

Lehti kertoo rannikkovartioston toteuttavan kaikki Kreikan ja EU:n merirajojen suojaamisen vaatimat toimenpiteet päättäväisesti mutta kansainvälisten lakien mukaisesti. Tavoitteena on pikaisesti vähentää kolmansien maiden kansalaisten suorittamia laittomia rajanylityksiä merellä.

Torstaina Lesbos-saarelle saapui vene mukanaan 32 pääasiassa Afrikasta ja Afganistanista lähtöisin olevaa laitonta siirtolaista. Kyseessä oli ensimmäinen saarelle kesäkuussa saapunut siirtolaisvene. Kaikki siirtolaiset joutuivat karanteeniin koronaviruksen varalta.

Kreikan muille saarille suuntautunut siirtolaisvirta tyrehtyi maaliskuussa luultavasti Turkin koronapandemian vuoksi asettamien rajoitusten vuoksi.

  • 456
    Shares