Eurooppa Politiikka

Turkin presidentti uhoaa ja uhkaa sodalla

Recep Tayyip Erdoğan, Turkin presidentti. Kuva Wikimedia Commons.
Itävalta aloitti sodan poliittista islamia vastaan. Nyt Turkin presidentti uhkaa Itävaltaa sodalla.

Itävalta aloitti viime viikolla taistelun poliittista islamia vastaan. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta talousongelmien kanssa taistelevassa Turkissa. Turkin johtaja presidentti Recep Tayyip Erdoğan räjähti ja uhkaa Itävaltaa jopa sodalla.

Erdogan vastaan Itävalta

Itävallan varakanslerin Christian Strachen mukaan perjantain toimet olivat ”vasta alkusoittoa” taistelussa poliittista islamia vastaan.

Erdogan vastasi puheessaan lauantaina: – Uskotteko te, että me katsomme tapahtumia reagoimatta? He haluavat heittää maastaan ulos uskontomme edustajia. Tämä tarkoittaa, että meidän on reagoitava ja tartuttava toimeen. Itävallan päätös sulkea moskeijoita nostaa sotaa ristiretkeläisten ja puolikuun välille, sanoi Erdoğan.

Itävallan islamilaisten järjestöjen kattojärjestön (IGGÖ) henkinen johtaja Ibrahim Olgun on ilmoittanut käyttävänsä kaikki lailliset keinot estääkseen Itävallan ”populistisen käymisen uskonnollisen yhteisön kimppuun”.

– Tämä on hyökkäys kaikkia Itävallan muslimeja kohtaan. On erittäin vaikeaa näyttää toteen, että hallituksen toimet olisi kohdistettu poliittista islamia vastaan. Ne ovat yrityksiä heikentää koko islamilaisen uskonnollisen yhteisön rakenteita Itävallassa, sanoo Oglun.

Lähteet: Kronen Zeitung, News 24/7, Kronen Zeitung

  • 707
    Shares