Eurooppa Maahanmuutto

Turkissa bussit ja taksit tuovat siirtolaisia Kreikan rajalle

Turkin ja Kreikan rajalta. Kuva Julian Nizsche / Wikimedia Commons / CC-BY-SA 3.0

Sadat siirtolaiset aloittivat matkan Kreikan rajalle kuultuaan huhuja Turkin rajan avaamisesta Eurooppaan. Kreikka ja Bulgaria sulkevat rajojaan.

Kreikka sulki perjantaina rajanylityspaikan Turkkiin Kastanies/Pazarkulessa Evros-joella. Kreikan valtion tv ilmoitti, että ei ole tiedossa kuinka kauan rajan sulkeminen kestää. Kreikan hallitus on koonnut Kreikan puolelle runsain määrin poliiseja, rajavartijoita sekä sotilaita.

Samaan aikaan myös Bulgaria on vahvistanut Turkin vastaisen rajansa suojelua. EU-ulkorajalle on sijoitettu santarmeja, kertoi pääministeri Boiko Borisov. Puolustusministeri Krasimir Karakatschanov taas kertoi Bulgarian valmistelevan 1000 sotilaan lähettämistä Turkin rajalle.

Perjantaiaamuna noin 300 siirtolaisen ryhmä matkasi kohti Kreikan rajalla sijaitsevaa Edirneä. Siirtolaisia kuljetettiin Istanbulista takseilla ja busseilla  lähemmäs Kreikan maarajaa tai rannikkoa. CNN Türk -median mukaan eräs kuljetusyhtiön mies houkutteli matkalaisia kyytiinsä sloganilla ”Tässä on ovi Eurooppaan”.

Osa siirtolaisista yrittää EU-alueelle maateitse, loput veneillä. Siirtolaisia saapui Istanbulista Edirneen myös junilla. Jotkut huusivat junasta poistuessaan ”Kreikkaan!”.


Lähde Welt.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit