Eurooppa Politiikka

Turkki irtisanoo EU-pakolaissopimuksen Kreikan osalta

Turkki irtisanoo osana EU:n kanssa solmimansa pakolaissopimuksen Kreikan osalta.

Turkin ja Kreikan välejä on hiertänyt kahdeksan sotilashenkilön loikkaus Turkista Kreikkaan kesäkuussa 2016 Turkissa suoritetun sotilasvallankaappausyrityksen jälkeen. Turkki on vaatinut näiden kahdeksan henkilön palauttamista. Turkki epäilee sotilaiden olleen osallisina vallankaappasyrityksessä. Kreikka on kieltäytynyt järjestelmällisesti vaatimuksista.

Kreikan valtio myönsi turvapaikat näille kahdeksalle sotilashenkilölle ja asia sai Turkissa aikaan valtavan närkästyksen. Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu kertoi Hurriyet Daily-lehdelle sekä Anadolu News Agency:lle, että Turkki aikoo vetäytyä Kreikan kanssa sovitusta palautussopimuksesta, joka on osa EU:n Turkin kanssa solmimaa pakolaissopimusta.

– Kreikan toiminta ei ole hyväksyttävää. Kreikka on ottanut vastaan suurimman osan vallankaappausyrityksessä mukana olleista henkilöistä. Hallituksemme haluaisi selvittää tämän asian. Kreikka ja sen tuomarit ovat joutuneet lännen painostuksen alle. Heihin on vaikutettu valtavasti ulkopuolelta. Meillä on sopimus Kreikan kanssa pakolaisten palauttamisesta , ja me tulemme irtautumaan tästä sopimuksesta. Kokonaisuudessaan asiaa ei ole vielä käsitelty, ja me aiomme jatkaa neuvotteluja Kreikan kanssa, kertoi Çavuşoğlu.

Lähteet: In.gr

Shares

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi