Muu maailma

Turkki karkottaa Istanbulissa laittomasti oleilevat syyrialaiset

Syyrialaisia kapinoimassa Syyrian lähetystön edessä Istanbulissa. Kuva Shutterstock.

Turkki poistaa Istanbulista kaupungissa laittomasti oleilevat syyrialaiset. Niin sanotut ”paperittomat” syyrialaiset palautetaan kotimaahansa.

Turkissa oleilee 3,5 miljoonaa syyrialaista pakolaista. Turkki on myöntänyt pakolaisille väliaikaisen suojelun statuksen, sillä Turkin hallitus ei myönnä lainkaan pysyviä turvapaikkoja.

Pakolaisten tulisi oleilla heille määrätyillä alueilla, mutta monet pakolaiset eivät noudata sääntöä ja ovat siirtyneet luvattomasti maan suurimpaan kaupunkiin Istanbuliin.

Istanbulin kuvernööri on nyt antanut määräyksen, jonka mukaan kaupungissa laittomasti oleilevien syyrialaisten tulee poistua karkotuksen uhalla kaupungista 20. elokuuta mennessä, kertoo Arab News. Kaikki syyrialaiset, joilla ei ole lainkaan papereita, palautetaan Syyriaan.

Mahdi Daoud, Istanbulissa sijaitsevien syyrialaisten yhdistysten johtaja väittää, että palautukset on jo aloitettu. Hänen mukaansa 600 syyrialaista poistettiin viime viikolla maasta. Daoud väittää, että syyrialaiset olivat joutuneet allekirjoittamaan dokumentin, jonka mukaan he palaavat vapaaehtoisesti.

Istanbulissa oleilee tällä hetkellä 547 000 syyrialaista, joista noin 26 000 oleilee kaupungissa ilman väliaikaisen suojelun statusta.

Turkin turvallisuusjoukot ovat tehostaneet henkilöllisyystarkastuksia Istanbulissa.

Istanbul on maan suurin kaupunki, ei pääkaupunki 15.9 klo 0:35

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit