Eurooppa

Turkki karkotti ruotsidemokraattien johtajan

Kuva Sverigedemokraterna / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Ruotsidemokraattien Åkesson oli Turkin poliisin kuultavana ennen poistamista maasta.

Turkin poliisi kuuli ruotsidemokraattien puheenjohtajaa Jimmie Åkessonia, ennenkuin saatteli hänet Istanbulissa lentokoneeseen. SVT kertoo, että Åkesson ohjattiin lentoasemalla erillisesti kuultavaksi. Hän olisi ollut palaamassa kotimaahan.

Puoluejohtaja oli jakanut Turkin rajalla lentolehtistä, jossa turvapaikanhakijoita muistutettiin, ettei Ruotsi enää pysty ottamaan hakijoita vastaan.

On epäselvää, saiko Åkesson maahantulokiellon. Hän sanoo viranomaisten toiminnan tarkoittavan, ettei hänen toivota enää vierailevan Turkissa.

Ruotsidemokraattien tiedottaja Henrik Gustafsson kertoo, että Åkesson oli palaamassa Turkista Ruotsiin. Matkalla mukana ollut puolueen hallintopäällikkö Mikael Eriksson oli ilmoittanut hänen tulleen poliisin toimesta ohjatuksi pois maasta. Åkesson on ilmoittanut, että lentolehtisiä saa Turkissa jakaa, mutta siihen tarvittaisiin lupa.

Turkin mediassa kerrotaan poliisin pidättäneen Åkessonin lentolehtisiä jakamasta, koska hänellä ei ollut ao. lupaa. Viranomaiset olisivat sitten vieneet hänet Istanbulin lentokentälle. Ruotsin ulkoministeriö pyytää Turkin viranomaisilta selvitystä tapahtuneesta.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit