Eurooppa Politiikka

Turkki lietsoo islamistista maailmaa EU-fasismia vastaan

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan.

Turkki käy kiivaaseen taisteluun rasismia, islamofobiaa ja xenofobiaa vastaan kaikilla kansainvälisillä foorumeilla. Yksi päänäyttämöistä on Organization of Islamic Cooperation (OIC), josta Turkki odottaa suurta tukea yritykselleen.

„Tämä asia ei ole pelkästään Turkin ongelma. Tämä Fasismi näyttää likaisen naamansa kaikille muslimeille jotka asuvat Euroopassa“, sanoi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan 14. huhtikuuta pitämässään puheessa.

Erdogan kutsui turkkilaisia ja kaikkia muslimeja Saksassa ja Hollannissa olemaan äänestämättä puolueita, jotka julistavat islamin vastaista sanomaa.

Erdoganin uusin hyökkäys Hollantia vastaan koskee „suurinta joukkomurhaa“ sitten toisen maailman sodan. „Minä tiedän, että Hollanti ja hollantilaiset Srebrenica:ssa tappoivat 8.000 bosnialaista. Meille on selvää miten korruptoitunut sivilisaatio tappoi nuo 8.000 bosnialaista“.

Erdogan tarkoittaa puheellaan Hollannin YK-pataljoonaa, joka epäonnistui estämään noin 8.000 bosnialaisen miehen ja pojan teurastuksen Srebrenicassa Bosniassa vuonna 1995. Hollannin pääministeri Wim Kok myönsi vuonna 2002, että Hollannin joukot epäonnistuivat estämään veriteon.

Erdoganin mukaan „jotkut Euroopan maat, ovat muuttuneet rasistien leluiksi“. Hän syyllisti myös Saksan kansleri Angela Merkelin juonittelevan Hollannin kanssa. „Me tiedämme, että te ette ole erillaisia. Me emme odotakaan muuta. Tarkoittaen Hollannin pääministeriä Mark Ruttea Erdogan sanoi: „Hän hyökkäsi meidän kimppuun hevosin ja koirin ja sinä (Merkel) hyökkäät sinun hevosin ja koirin.“

Erdogan syyllisti Hollannin hallituksen hyökkäyksistä ja vaalitilaisuuksien estämisestä ja kutsui tätä „valtioterroriksi“. Hollanti on Erdoganin mukaan tehnyt suurta vahinkoa itselleen, Euroopalle ja EU:lle. „Tämän jälkeen, niille jotka haluavat yhteistyötä, ei EU ole enää lainmukaisuuden, vapauden ja ihmisoikeuksien symboli. Eurooppa on liian tärkeä jätettäväksi näiden rajujen valtioiden johdettavaksi. Minä kutsun koko maailman ottamaan painostavan asenteen, jotta heistä tulisi huomaavaisempia.“

Hurriet Daily

  • 138
    Shares