Eurooppa Maahanmuutto

Turkki on karkottanut Istanbulista 100 000 laittomasti kaupungissa oleskelevaa syyrialaista

Syyrialaisia kapinoimassa Syyrian lähetystön edessä Istanbulissa. Kuva Shutterstock.

Turkki päätti heinäkuussa aloittaa maan suurimmassa kaupungissa laittomasti oleskelevien syyrialaiset siirrot kaupungin ulkopuolelle sijaitseville leireille.

Turkissa oleskelee noin 3,6 miljoonaa syyrialaista, joille on myönnetty väliaikaisen suojelun status. Turkin hallitus ei myönnä lainkaan pysyviä turvapaikkoja.

Pakolaisten tulisi oleilla heille määrätyillä alueilla, mutta monet pakolaiset eivät noudata sääntöä ja ovat siirtyneet luvattomasti maan suurimpaan kaupunkiin Istanbuliin.

Yli 97 000 syyrialaista on siirretty pois Istanbulista osana hallituksen uudelleensijoitusohjelmaa, ja 37 852 laitonta siirtolaista on karkotettu kaupungista vuoden 2019 aikana, kaupungin kuvernööri Ali Yerlikaya kertoi DW:n mukaan lauantaina.

Istanbulissa majailee arviolta 300 000 syyrialaista, joita hallituksen suunnitelmat koskettavat. Istanbulissa laittomasti olevat syyrialaiset on siirretty pakolaisleirille kaupungin ulkopuolelle.

Turkki on karkottanut laittomasti Istanbulissa oleilevia syyrialaisia heinäkuusta 2019 alkaen. Samaan aikaan Turkin naapurimaassa Kreikassa Egeanmeren saaria on kohdannut uusi siirtolaisaalto. Kreikassa siirtolaisvirtaa ei pidetä millään lailla sattumanvaraisena vaan Turkin toimenpiteiden aikaan saamana.

  • 487
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset