Eurooppa

Turkki vaahtoaa ja etsii kostoa Charlie Hebdon julkaistua karikatyyrin presidentti Erdoğanista

Turkki ilmoitti tänään, että se ryhtyy oikeudellisiin ja diplomaattisiin vastatoimiin ranskalaisen satiirilehti Charlie Hebdon uusimman numeron kansikuvan vuoksi.

Lehden kansikuva esitti karikatyyriä Turkin presidentistä Recep Tayyip Erdoğanista. Kuvassa Turkin presidentti lojuu nojatuolissa valkoisessa T-paidassa nautiskellen juomia islamilaiseen hijabiin pukeutuneen naisen seurassa.

– Erdogan, ollessaan yksin hän on tosi hauska, kuvateksti kuului.

– Ryhdymme vaadittaviin oikeudellisiin ja diplomaattisiin toimiin tätä kuvaa vastaan, Turkin presidentin tiedotuskanslian antamassa tiedotteessa sanottiin.

– Päättäväinen taistelumme näitä rivoja, ilkeämielisiä ja loukkaavia toimia kohtaan jatkuu loppuun saakka, tiedotteessa mainittiin.

Pariisilainen satiirilehti Charlie Hebdo julkaisi Turkin presidenttiä esittävän karikatyyrin sosiaalisessa mediassa jo tiistai-iltana. Turkki on paheksunut voimakkaasti kuvaa.

– Tuomitsemme jyrkästi presidenttimme kuvan julkaisemisen ranskalaisessa lehdessä, koska se ei osoita kunnioitusta mitään uskontoa, mitään pyhää, mitään arvoja kohtaan, totesi Ibrahim Kalin, Turkin presidentin neuvonantaja.

– Muslimien vastainen propaganda kantaa hedelmää, sanoi Turkin presidentin tiedotuspäällikkö Fahrettin Altun.

Turkin turismista vastaava varaministeri Serdar Çam käytti hieman kovempaa kieltä.

– Olette paskiaisia, olette koiran penikoita, Serdar Çam twiittasi.

Vastikään Turkin Erdoğan hyökkäsi ranskalaista kollegaansa Emmanuel Macronia vastaan sanoen, että tämän mielenterveys tulee tarkistuttaa. Verbaalinen hyökkäys tapahtui pian sen jälkeen, kun Macron oli kritisoinut muslimeja ja islamia.

Lähteet Tanea, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa