Eurooppa

Turkin rannikkovartiosto auttoi laittomia siirtolaisia Kreikan aluevesille – VIDEO

Kuvakaappaus Kreikan rannikkovartioston videolta.

Turkin rannikkovartiosto saapui 2. huhtikuuta laittomasti Kreikan aluevesille ja häiriköi kreikkalaisten partioveneitä pyrkien samalla auttamaan laittomia siirtolaisia Kreikan aluevesille.

Turkin rannikkovartiosto ahdisteli perjantaina Lesbos-saarelta koilliseen olevalla merialueella kreikkalaisia partioveneitä.

Samaan aikaan samalla merialueella Turkin alus auttoi laittomia siirtolaisia Kreikan aluevesille. Siirtolaisalus ei kuitenkaan päässyt Kreikan aluevesille ja sen matkustajat vietiin pois toisella Turkin rannikkovartioston aluksella sen jälkeen, kun ensimmäinen oli jo poistunut merialueelta.

Lisäksi varhain aamulla samalla merialueella ja Turkin aluevesillä lähellä rajalinjaa Kreikan rannikkovartiosto pysäytti toisen veneen, jolla oli kyydissään laittomia siirtolaisia.

– Kaksi Turkin rannikkovartioston alusta lähestyivät venettä ja yrittivät työntää sitä Kreikan aluevesille siinä kuitenkaan onnistumatta, Kreikan rannikkovartiosto kertoi.

Kuva Kreikan hallitus.

Kreikan maahanmuutto- ja turvapaikkaministeri Notis Mitarakis totesi Turkin käyttäytyneen provosoivasti.

– Tänä aamuna Helleeninen rannikkovartiosto ilmoitti useista tapauksista, joissa Turkin alukset seurasivat siirtolaisveneitä Euroopan rajalle pyrkiessään saamaan aikaan eskalaation Kreikan kanssa, hän sanoi.

Mitaraksin mukaan ei ole epäilystäkään siitä, että nämä siirtolaiset lähtivät Turkin rannoilta eivätkä olleet vaarassa, koska Turkki avusti heitä merellä. Turkkilaisten sotalaivojen mukana olleita ei voida siten millään muotoa pitää pakolaisina.

Mitarakis ilmoitti myöhemmin, että Kreikka aikoo lähettää maanantaina virallisen kirjeen tapauksesta Euroopan komissiolle.

– Turkkilaisten sotalaivojen mukana olevia ei voida pitää pakolaisina. Geneven yleissopimus viittaa ihmisiin, jotka ovat vaarassa ja lähtevät vaaran vuoksi, ei naapurivaltioiden tuella.

Mitarakisin mukaan kyseessä ei ole kahden maan välinen asia, vaan se koskee koko Euroopan unionia.

Lähteet Greek City Times, Kathimerini.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit