Eurooppa Kulttuuri

Turkkilaiset lapset näyttelivät marttyyreja sotilasasuihin pukeutuneina saksalaisessa moskeija

Kuva Facebook.

Saksaa järkyttää sotilasasuisten turkkilaisten lasten moskeijassa esittämä marttyyrinäytelmä.

Saksaa on järkyttänyt vastikään paljastunut video Herfordin turkkilaisesta moskeijasta, kertoo Neue Westfälische. Video ja sieltä otetut kuvat näyttävät lapsia sotilasasuissa marssimassa paraatimarssia ja kuolemassa marttyyrien lailla Turkin lipun alla.

”Uskonnollisten asioiden turkkilais-islamilaisen liiton” (Türkisch-Islamische Union der Anstalt für Religion, DITIB) moskeijassa neljästä seitsemään vuotta vanhat lapset marssivat leikkiasein varustautuneina ja sotilaspukuihin pukeutuneina. He huusivat äänekkäästi sotilaskomentoja ja suorittivat sotilaallisia tervehdyksiä.

Esityksestä nauhoitettu video ja kuvat ladattiin ensin Facebookiin, mistä ne on jo poistettu.

– Päätös esityksestä ja sen suunnittelu on tehty vanhempien toimesta, Ditibistä kommentoidaan asiaa. Ditibin jäsenen Necati Aydinin mukaan esitystä ei ollut suunniteltu julkiseksi.

– Kuvat Ditibin moskeijasta ovat häiriintyneitä ja täysin mahdottomia hyväksyä, Nordrhein-Westfalenin perhe- ja sisäministeriön  Joachim Stamp (FDP) sanoi.

– Minusta on kovin ongelmallista käyttää lapsia sellaiseen, mikä on täysin integraation vastaista ja ennemminkin rinnakkaisyhteiskuntien tunnusmerkki. Valtion ja yhteiskunnan tulee estää tällainen, poliitikko Tim Ostermann sanoi Tag24:lle.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit