Kotimaa Politiikka

Turkulaisdemari haluaa syöttää Yhdysvaltojen presidentille syanidia

Kuva Shutterstock.

Kuultuaan Donald Trumpin omaehtoisesta lääkekokeilusta koronaa vastaan, SDP:n Turun paikallispoliitikko halusi vaihtaa Trumpin lääkkeen tappavaan syanidiin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi syöneensä päivittäin malarialääke hydroksiklorokiinia puolentoista viikon ajan siltä varalta, että hän sairastuisi koronaan.

Presidentti ja tämän lääkäri olivat tulleet siihen tulokseen, että lääkityksen mahdolliset edut ylittäisivät sen riskit.

Mari-Elina Koivusalo (sdp.). Kuva Mari-Elina Koivusalon poliitikkosivun ”Medialle”-osio.

Trumpin henkilökohtainen lääkekokeilu oli liikaa hallituspuolue SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäavustajalle, Turun kaupunginvaltuutetulle ja kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtajalle Mari-Elina Koivusalolle.

– Joku voisi suositella Trumpetille myös syanidia, Koivusalo postasi Facebook-tililtään.

Aivan julkisesti SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäavustaja ei kuitenkaan uskaltanut Yhdysvaltojen presidentin kuolemaa toivoa, sillä vihaviesti oli jaettu vain ”Facebook-kavereille”.

Vihanpurkaus herätti kysymyksiä Koivusalon ja SDP:n arvopohjasta.

– Onko tämä sitä jakamatonta ihmisarvoa vai vain vasemmistodiplomatiaa? kysyi perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila.

– Onko tämä SDP:n arvopohja? Myrkyttäminen! ihmetteli puolestaan kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.) Koivusalon vihaa uhkuvaa ulostuloa.

Viestiketjuihin oli liitetty mukaan muun muassa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, joka ei toistaiseksi ole vastannut Koivusalon viestin aiheuttamiin ihmettelyihin.

Aivan vailla katetta Trumpin lääkekokeilu ei ole, sillä huhtikuun lopussa Satakunnan Kansa uutisoi lääkekokeilusta, joka oli alkamassa lähiviikkojen aikana.

Uutisen mukaan toiveena oli löytää ”uusi osaratkaisu koronan hoitoon ja estolääkitykseen perusterveydenhoidon puolelta”. Lääkekokeiluun olivat osallistumassa kaikki Satakunnan kunnat ja kuntayhtymät. Kyseessä oleva lääke oli hydroksiklorokiini.

Korjattu ulkoasua 19.5 klo 18:10

  • 2.3K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset