Kotimaa Rikos

”Turkulaismies” raiskasi Tampereella ja kuvasi teon

Tampereen oikeustalo. Kuva Aleksi Kinnunen / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Nainen oli voimakkaan humalatilansa vuoksi sammumispisteessä, kun 26-vuotias mies raiskasi hänet ja kuvasi teon puhelimellaan.

Tuomioon johtaneet tapahtumat sijoittuvat vuoden 2020 toukokuun alkuun Tampereelle. Iltasanomien ”turkulaismieheksi” kutsuma mies ja toinen henkilö joutuivat kantamaan naisen asunnolle tämän voimakkaan humalatilan vuoksi.

Asunnossa lähes sammumispisteessä oleva nainen meni vaatteet päällä nukkumaan. Kun toinen mies poistui asunnolta, nainen heräsi siihen, kun turkulaismies sormeili hänen alapäätään. Samalla mies kuvasi puhelimellaan tapahtumaa.

Lamaantunut nainen ei pystynyt liikkumaan tai puhumaan. Turkulaismies riisui naiselta sukkahousut ja tunkeutui naiseen sukupuolielimellään alushousujen sivusta kolmella eri kerralla.

Toimien aikana mies sanoi naiselle ”Herää, tiedätkö, kuka olen?”.

Nainen käski turkulaismiestä poistumaan ja soitti sitten pomolleen, hätäkeskukseen ja poikaystävälleen.

Käräjäoikeuden käsittelyssä todistusaineistona käytetyllä turkulaismiehen kuvaamalla minuutin pituisella videolla näkyi, kun mies sormetti naista ja tunkeutui sukupuolielimellään naiseen.

Mies väitti, että nainen oli antanut luvan seksiin ja kuvaamiseen, minkä nainen kiisti.

Käräjäoikeus katsoi, että todistajana toimineen toisen miehen kertomus ja video toimivat todisteina naisen sammumisesta. Turkulaismiehen kertomus ei tätä taustaa vasten ollut uskottava.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta taustoiltaan olevan 26-vuotiaan ”turkulaismiehen” raiskauksesta ja salakuvaamisesta 1 vuodeksi 9 kuukaudeksi vankeuteen. Tekovälineenä käytetty puhelin tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrilleen erilaisia korvauksia yhteensä 10 500 euroa sekä korvaamaan tämän oikeudenkäyntikulut 3937 euroa.

Omat oikeudenkäyntikulunsa 2182 euroa turkulaismies joutuu korvaamaan valtiolle.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lähteet Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio, Iltasanomat.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa