Kotimaa

Turun islamilaisen terrori-iskun muistotilaisuus 18.8 – ”Me emme unohda”

Sadat ihmiset laskivat kukkansa Aurajokeen terrorismin vuosipäivänä 2018.

Kansallismielisten liittouma järjestää 18.8 Turussa muistotilaisuuden sen päivän muistoksi, ”jolloin Suomi otti askeleen kohti monikulttuurista unelmaa ja liittyi Euroopan uuteen normaaliin”.

Marokkolainen islamisti ja turvapaikanhakija Abderrahman Bouanane murhasi 18.8.2017 Turun kauppatorilla kaksi naista jumalansa nimissä ja haavoitti kahdeksaa. Hän oli tullut turvallisesta Saksasta Suomeen turvapaikanhakijana. Hänen radikaalista käytöksestään ilmoitettiin poliisille, mutta vihjeeseen ei reagoitu.

– Kaksi vuotta on kulunut, ja jihadisti on viettänyt vankeinhoitolaitoksessamme yhden vuoden. Hänen rangaistuksestaan on jäljellä noin 14 vuotta. Suomen valtiovalta ei ole tehnyt yhtään mitään ehkäistäkseen vastaavien tekojen toteuttamisen. Sen sijaan suomalaisten tavallisten ihmisten kirjoitetut tai lausutut tunteet tuomitaan vihapuheena ja rasismina, tiedotteessa kerrotaan.

”Me emme unohda”

Kansallismielisten liittouma kutsuu suomalaiset kokoontumaan Turkuun sunnuntaina 18.8.2019 klo 12.00 kunnioittamaan Turun uhrien lisäksi terrori-iskujen uhreja kaikkialla Euroopassa.

Hiljaisen kulkueen jälkeen kukat jätetään Aurajoen virran kuljetettavaksi. Ennen kukkien laskua on muistopuhe, jonka pitäjä julkaistaan myöhemmin. Myös lähtöpaikka ja kulkueen reitti julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Kukkien laskuun ja kulkueeseen osallistujillta edellytetään hyvää ja kunnioittavaa käyttäytymistä sekä siistiä pukeutumista. Tilaisuus on poliittisesti sitoutumaton ja päihteetön.

Lisätietoa ja tarkennuksia tapahtumasta löytyy internet-sivulta https://liittouma.fi/web/wordpress/ sekä Facebook-sivulta https://www.facebook.com/events/2306717246261974/

  • 2.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset