Kotimaa

Turun kaupunginjohtaja toivottaa muslimeille ”kaikesta huolimatta hyvää Ramadania”

Kuvakaappaus Youtube.

Helsingissä kuten monissa muissakin maahanmuuttajarikkaissa kaupungeissa pitkin Eurooppaa on havaittu, että vieraista kulttuureista saapuneet maahanmuuttajat, erityisesti somalit, kärsivät poikkeuksellisessa määrin koronaviruksesta. Nyt Turun kaupunki haluaa varoittaa alueen muslimeja koronaviruksesta Ramadanin, muslimien pyhän kuukauden alkaessa.

24. huhtikuuta alkaa muslimien kuukauden kestävä pyhä juhla Ramadan, jonka aikana muslimit tyypillisesti kokoontuvat yhteen auringon laskun jälkeen nauttimaan aterian, kun Allah ei näe.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve haluaa muistuttaa Turun muslimeja poikkeuksellisista ajoista.

-Haluan muistuttaa teitä, että tällainen yhteenkokoontuminen ei fyysisesti ole mahdollista, Arve kertoi Turun kaupungin Youtube-videolla eilen viitaten koronapandemiaan.

Kokoontumisen sijaan kaupunginjohtaja kehotti koronaviruksen tartuntariskin vuoksi juhlistamaan Ramadania etänä.

– On mahdollista tottakai olla edelleenkin yhteydessä ja pitää yhteyttä läheisiin puhelimella, videoyhteydellä ja miettiä ehkä uudenlaisiakin ratkaisuja siihen, Arve ideoi.

Kaupunginjohtaja toivotti lopuksi muslimeille ”kaikesta huolimatta” hyvää Ramadanin aikaa

– Toivon, että se sujuu näissä poikkeusoloissakin kaikille hyvin.

”Eipä ole näkynyt videoita, joissa toivotettaisiin edes hyvää joulua, pääsiäisestä puhumattakaan”

– Turun kaupunginjohtaja (kok.) toivottaa muslimeille hyvää Ramadania. Onko veronmaksaja, lomautettu tai työttömäksi joutunut tyytyväinen, kun yhtä uskonnollista yhteisöä kieli pitkänä kositaan? perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila toteaa Facebook-sivullaan.

Junnila muistuttaa ”tiettyjen ryhmien” saamasta erityiskohtelusta.

– Eipä ole näkynyt videoita, joissa toivotettaisiin edes hyvää joulua, pääsiäisestä puhumattakaan. Jostain syystä kaupunginjohtajan erityiskohtelusta nauttivat vain tietyt ryhmät, Junnila huomauttaa.

Elokuussa 2017 Saksasta Suomeen tullut marokkolainen turvapaikanhakija murhasi jumalansa nimissä kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa henkilöä. Isku oli ensimmäinen jihadistisessa tarkoituksessa tehty islamilainen terroriteko Suomessa.

Turun kaupunki ei ole halunnut noteerata terrori-iskun uhrien kunnioittamiseksi vuosittain järjestettyä muistopäivää millään lailla.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit