Kotimaa

Turussa kunnioitetaan Suomen ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun uhrien muistoa

Kuva Laurent G. / L’essentiel - lehti
Marokkolainen turvapaikanhakija Abderrahman Bouanane murhasi Turussa terrori-iskussa 18. elokuuta 2017 2 henkilöä ja haavoitti kahdeksaa. Suomen ensimmäisen islamilaisen terrori-iskun uhrien muistoksi järjestetään Turussa lauantaina 18. elokuuta klo 14 kukkienlaskutilaisuus.

Tapahtuman tiedotteessa kerrotaan seuraavaa:

18.8.2017 oli päivä, jolloin Suomi otti askeleen kohti monikulttuurista unelmaa ja liittyi Euroopan uuteen normaaliin.

Marokkolainen terroristi murhasi Turun kauppatorilla kaksi naista jumalansa nimissä ja haavoitti useita muita ihmisiä. Hän oli tullut turvallisesta Saksasta Suomeen turvapaikanhakijana. Hänen radikaalista käytöksestään ilmoitettiin poliisille, mutta vihjeeseen ei reagoitu.

Vuosi on kulunut, ja jihadisti on juuri tuomittu Suomen ensimmäisestä terrori-iskusta viettämään vankeinhoitolaitoksessamme noin 15 vuotta. Suomen valtiovalta ei ole tehnyt yhtään mitään ehkäistäkseen vastaavien tekojen toteuttamisen. Sen sijaan suomalaisten tavallisten ihmisten kirjoitetut tai lausutut tunteet tuomitaan vihapuheena ja rasismina.

Kaksi vuotta sitten järjestettiin ”Peli poikki” –mielenilmaus, jossa muun muassa vaadittiin rasististen järjestöjen kriminalisoimista. Presidentti Tarja Halonen lausui näin: ” Yksilöt tekevät rikoksia, mutta jos siitä alkaa tulla jonkun liikkeen tai ryhmän toimintatapa, niin silloin saattaa olla tarpeen tehostaa sekä lainsäädäntöä että muita toimenpiteitä.”

Eikö nyt olisi sellaisen aika?

Reilut kolme vuotta sitten Kansalaistorilla järjestettiin Unelma-konsertti. Piispa Irja Askola sanoi puheessaan ”Me annamme yhdessä vahvan viestin siitä, että avoin, tasa-arvoinen ja monikulttuurinen Suomi ei ole vain unelma, vaan arjessamme totta.” Ja läsnäolijat taputtivat.

Irja ja kumppanit ovat päässeet askeleen lähemmäs unelmaansa, se on nyt arjessamme totta.

Vaikka Turun kaupungin virkamiehet ja päättäjät haluavat unohtaa Suomen ensimmäisen terroriteon, me suomalaiset emme unohda sitä koskaan. Kokoonnumme kunnioittamaan terroristin uhrien muistoa Turkuun lauantaina 18.8.2018 klo 14.00.

Hiljaisen kulkueen jälkeen jätämme kukat Aurajoen virran kuljetettavaksi. Ennen kukkien laskua muistopuheen pitää Mauri Peltokangas.

Kulkueen kokoontumispaikka ilmoitetaan tapahtuman Facebook-sivulla lähempänä tapahtumaa. Kulkueeseen ja kukkien laskuun osallistujilta edellytetään hyvää ja kunnioittavaa käyttäytymistä ja siistiä pukeutumista. Tilaisuus on päihteetön.

Tapahtumatietoja päivitetään 188 -kukkavirta -Facebook-tapahtumaan https://www.facebook.com/events/230005024257213/

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa