Kotimaa

Turun terrori-iskun uhrien muistotilaisuus Turussa 16. elokuuta

Seppele. Kuva via Terhi Kiemunki.

Muistotilaisuudella halutaan kunnioittaa Turun terrori-iskun uhrien muistoa kuten myös terrori-iskujen uhrien muistoa muualla Euroopassa. Samalla halutaan osoittaa, että ”jokaisen elämä on tärkeä, eikä väkivallan uhreja saa enää arvottaa etnisyyden perusteella”.

Marokkolainen turvapaikanhakija Abderrahman Bouanane murhasi kolme vuotta sitten Turun kauppatorilla kaksi naista jumalansa nimissä ja haavoitti kahdeksaa.

– 18.8.2017 oli päivä, jolloin Suomi otti askeleen kohti monikulttuurista unelmaa ja liittyi Euroopan uuteen normaaliin, Turun terrori-iskun muistotilaisuuden kutsussa todetaan.

Bouanene oli tullut turvapaikanhakijana Suomeen turvallisesta Saksasta. Hänen radikaalista käytöksestään oli ilmoitettu poliisille, mutta vihjeeseen ei reagoitu.

Turussa järjestetään sunnuntaina 16.8.2019 klo 14 alkaen muistotilaisuus, jossa kunnioitetaan Turun uhrien lisäksi terrori-iskujen uhreja kaikkialla Euroopassa. Samalla halutaan osoittaa, että ”jokaisen elämä on tärkeä, eikä väkivallan uhreja saa enää arvottaa etnisyyden perusteella”.

Hiljaisen kulkueen jälkeen kukat jätetään Aurajoen virran kuljetettavaksi. Ennen kukkien laskua on muistopuhe, jonka pitäjä julkaistaan myöhemmin.

Kulkueeseen ja kukkien laskuun osallistujilta edellytetään hyvää ja kunnioittavaa käyttäytymistä ja siistiä pukeutumista. Tilaisuus on päihteetön. Osallistujia pyydetään tuomaan omat kukkaset.

Tapahtuman järjestää Kansallismielisten liittouma ja muistotilaisuuden tietoja päivitetään 188-kukkavirta -Facebook-tapahtumaan.

  • 512
    Shares