Kotimaa Rikos

Turun terrori-iskussa puukotetulle syytteet vahingonkorvaushuijauksesta – valehteli olleensa töissä

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Turun terrori-iskussa vuonna 2017 haavoittuneelle Hassan Zubierille on luettu syytteet Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Hassan Zubieria syytetään törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä liittyen Turun terrori-iskun jälkeen haettuihin vahingonkorvauksiin. Lisäksi Zubieria ja toista henkilöä syytetään rahankeräysrikoksesta, joka myös liittyy Turun terrori-iskuun.

Hassan Zubieria puukotettiin Turun terrori-iskussa elokuussa 2017, kun hän meni auttamaan iskun ensimmäistä uhria. Suomen ensimmäisessä jihadistisessa terrori-iskussa Saksasta Suomeen tullut marokkolainen turvapaikanhakija murhasi jumalansa nimissä kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa henkilöä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi kesäkuussa 2018 Zubierille noin tuhannen euron kuukausittaisen korvaukseen 65 ikävuoteen saakka. Koska terroriteosta tuomittu ei pysty maksamaan korvauksia, niitä haettiin Valtiokonttorista. Zubier kuitenkin huijasi Valtiokonttoria antamalla vääriä tietoja menettämistään ansiotuloista.

Zubier esitti Valtionkonttorille väärennetyn työtodistuksen, jonka mukaan hän olisi ruotsalaisessa yrityksessä ambulanssin kuljettajana ja hoitajana. Mies väitti peruspalkakseen yli 2800 euroa kuukaudessa ja keskipalkaksi yli 3200 euroa. Työtodistuksen allekirjoittajaksi oli keksitty kuvitteellinen henkilö.

Jos Zubierille olisi maksettu korvaus kokonaisuudessaan, se olisi ollut noin 230 000 euroa. Zubier on myöntänyt rikoksen.

Syytteet luettiin myös naiselle, joka oli auttanut Zubieria rahankeräyskampanjan aloittamisessa GoFundMe-joukkorahoitussivustolla. Rahankeräyslupaa ei kuitenkaan ollut haettu.

Tuomiot luetaan elokuun lopussa.

Lähteet Kansalainen, haastehakemus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa