Kotimaa Rikos

Turun terrori-iskussa puukotetulle tuomio vahingonkorvaushuijauksesta

Turun oikeustalo. Kuva Petri Saarela.

Turun terrori-iskussa vuonna 2017 haavoittunut Hassan Zubier on tuomittu ehdolliseen vankeuteen.

Hassan Zubieria syytettiin törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä. Syytteet liittyivät Turun terrori-iskun jälkeen haettuihin vahingonkorvauksiin. Lisäksi Zubieria ja toista henkilöä syytetään rahankeräysrikoksesta, joka myös liittyi samaan tapahtumaan.

Zubieria puukotettiin Turun terrori-iskussa elokuussa 2017, kun hän meni auttamaan iskun ensimmäistä uhria. Suomen ensimmäisessä jihadistisessa terrori-iskussa Saksasta Suomeen tullut marokkolainen turvapaikanhakija murhasi jumalansa nimissä kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa henkilöä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi kesäkuussa 2018 Zubierille noin tuhannen euron kuukausittaisen korvaukseen 65 ikävuoteen saakka. Koska islamilaisesta terroriteosta tuomittu ei pysty maksamaan korvauksia, niitä haettiin Valtiokonttorista. Myöhemmin kävi ilmi, että Zubier oli huijannut Valtiokonttoria antamalla vääriä tietoja ansiotuloistaan.

Zubier esitti Valtiokonttorille väärennetyn työtodistuksen ja väitti peruspalkakseen yli 2800 euroa kuukaudessa ja keskipalkaksi yli 3200 euroa. Työtodistuksen allekirjoittajan nimi oli keksitty.
Jos Zubierile olisi maksettu korvaus kokonaisuudessaan, se olisi ollut noin 230 000 euroa.

Oikeudenkäynnissä syytettynä oli myös nainen, joka auttoi Zubieria rahankeräyskampanjan aloittamisessa GoFundMe-joukkorahoitussivustolla. Keräykselle ei ollut haettu rahankeräyslupaa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Hassan Zubierin rahankeräysrikoksesta, törkeästä väärennöksestä sekä törkeästä petoksesta 1 vuodeksi 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Zubier joutuu korvaamaan valtiolle rikoksella saatua taloudellista etua 13 421 euroa.

Rahankeräysrikoksesta syytettynä ollut nainen tuomittiin 800 euron sakkoihin.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
176-167

Katson juuri Ylen dokumenttia tästä ”sankarista”. On mennyt aikaa 33 minuuttia, mutta enpä taida jaksaa katsoa, koska vaikuttaisi olevan ainakin tämä 1/3 osa olevan sen verran pastelli-väritettyä, ettei voi tälle huijarille ja muille dokumentissa esiintyville antaa peukkua.
Mies yrittää saada takaisin kaiken sankarikunniansa, muttei ansaitsisi siitä korkeintaan kuin 1 viidesosan.
Muukalaisvihasta myös juttua. Se on myös paha ja rasistinen.
Itse näen myös ”muukalaisia” ketkä kävelevät kaduilla puhuen esimerkiksi japania. En koe fobioita tai muukalaisvihamielisyyttä.
https://nykysuomi.com/2017/08/20/hassan-zubier-sankari-vai-illuminaattien-salajuoni/

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by 176-167

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa