Kotimaa Rikos

Turun terrori-iskusta epäillyn paperit löytyivät Dortmundista

Kuva Laurent G. / L’essentiel - lehti
Turun terrori-iskusta epäillyn ja tapauksen pidätettyjen marokkolaisten liikkeistä paljastuu jatkuvasti uutta tietoa.

Turun terrori-iskussa kaksi tappanut ja kuutta haavoittanut marokkolainen ilmestyi 3. marraskuuta 2015 saksalaiseen Bramschen pakolaismajoitukseen, kertoo saksalainen Nordwest Zeitung. Jo seuraavana päivänä hän ja toinen marokkolainen – joka myös pidätettiin Turun terrori-iskun jälkeen – joutuivat pidätetyiksi Hannoverissa laittomasta maassaolosta. Tammikuun 9. päivänä 2016 toinen marokkolainen syyllistyi varkauteen Osnabrückissa, ja joutui Vechtan vankilaan kärsimään 60 päivän vankeusrangaistusta.

Seuraavaksi Turun terrori-iskusta epäilty matkusti Brunswickin ja Dortmundin kautta Kerpeniin, missä hän syyllistyi kahdesti väkivaltaan toisia turvapaikanhakijoita kohtaan.

29. huhtikuuta 2016 marokkolainen ilmestyi taas Bramscheen. Tällä kertaa hänellä oli mukanaan voimassaoleva Marokon passi ja vastaanottovirkailijoiden antama henkilökortti, jotka molemmat jäivät Bramscheen virkailijoille. Pian tämän jälkeen marokkolainen katosi.

Bramschen pakolaiskeskus säilytti miehen passia ja henkilökorttia helmikuun 2017 loppuun saakka, jonka jälkeen paperit toimitettiin Dortmundiin, missä miehen tietoja säilytettiin.

Turussa neljästä muusta pidätetystä myös erään toisen miehen liikkeet ovat myös kiinnostavia. Mies ilmestyi jo vuonna 2013 Ala-Saksiin Göttingeniin ”yksintulleena alaikäisenä”. Tämän miehen tiedetään nyt käyttäneen yhdeksää henkilöllisyyttä.

Bramschen pakolaiskeskukseen jääneiden paperien mukaan Turun terrori-iskusta epäilty on 25. lokakuuta 1994 syntynyt marokkolainen Abdelame Bouanane. Suomessa mies käytti nimeä Abderrahman Mechkah. Miehen kadottua jäljettömiin Bramschesta, pakolaiskeskuksen työntekijät toimittivat passin ja henkilökortin Dortmundin poliisille.

  • 167
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset