Kotimaa Politiikka

Turussa vaaditaan myönteisyyttä turvapaikkapäätöksiin – perussuomalaiset tyrmäävät

Turun kaupungintalo. Kuva Samuli Lintula / Wikimedia Commons / CC BY 2.5
Turun kaupunginvaltuutetut vaativat adressilla myönteisyyttä turvapaikkapäätöksiin – perussuomalaiset tyrmäävät.

Suuri joukko kokoomuksen, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton, SDP:n ja RKP:n kuntapoliitikkoja on allekirjoittanut Turussa adressin, joka kyseenalaistaa hallinto-oikeuksien päätöksenteon oikeusvarmuutta turvapaikkavalituksissa.

Käytännössä adressilla vastustetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Adressissa vedotaan “eurooppalaisiin arvoihin, kansainväliseen lainsäädäntöön ja humanitääriseen suojeluun”. Adressin tiedotteessa Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus (kok.) puhuu pienistä virheistä turvapaikkaprosessissa, jotka voivat aiheuttaa suurta vahinkoa turvapaikanhakijalle.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä pitää huolestuttavana suuntana, että muut puolueet kyseenalaistavat lainvoimaisia kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

Häpeän sitä, että Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja kyseenalaistaa suomalaisen oikeusjärjestelmän luotettavuuden turvapaikkaprosessissa, sanoo perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtaja ja juristikansanedustaja Ville Tavio.

Mihin unohtui vallan kolmijako-oppi, jossa päättäjät eivät saa puuttua itsenäisten tuomio-istuimien toimintaan? Tämä adressihan vain moittii hallinto-oikeuksien antamia kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vailla mitään perustetta, Tavio ihmettelee.

Perussuomalaiset ihmettelevät adressin tarkoitusta

Adressin tiedotteen mukaan tarkoitus on vedota pääministeri Juha Sipilään (kesk.) ja oikeusministeri Antti Häkkäseen (kok.).

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmä pitää erikoisena, että kokoomuslainen kaupunginhallituksen puheenjohtaja tekee adressin Suomen hallitukselle, vaikka valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kuuluu kokoomuksen Turun valtuustoryhmään.

Mitä muuta tällä adressilla voidaan tavoitella kuin sitä, että myös Turun valtuutetut hallituspuolue kokoomuksesta ja keskustasta moittivat julkisesti oman hallituksensa turvapaikkapolitiikkaa liian tiukaksi ja pyytävät löysempää linjaa, perussuomalaiset kysyvät.

Elokuussa 2017 Marokon kansalainen, Suomesta turvapaikkaa hakenut Abderrahman Mechkah puukotti Turussa kaksi ihmistä kuoliaaksi. Islamistisessa terrori-iskussa haavoittui kahdeksan ihmistä. Molemmat kuolleet olivat naisia, ja haavoittuneista kuusi oli naisia ja kaksi miehiä.

Uutinen adressista: Svenska YLE

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset