Kotimaa Maahanmuutto

Turvallisuusarvioiden päivitys ei lisännyt kielteisiä päätöksiä

irakilaisten myönteisten päätösten osuus


Irakin ja Somalian turvallisuusarvioiden päivitys ei lisännyt kielteisiä päätöksiä lokakuussa

Maahanmuuttovirasto jäädytti irakilaisten ja somalilaisten turvapaikkahakemusten päätökset 21.9. maiden turvallisuusarvion päivityksen ajaksi. Irakin päivitetty turvallisuusarvio julkaistiin 20.10 ja Somalian 27.10. Maahanmuuttoviraston turvapaikkapäätöksistä käy ilmi, ettei turvallisuusarvio vaikuta vähentäneen myönteisiä päätöksiä.

Kun tarkastellaan vain käsiteltyjä hakemuksia, joihin sisältyvät myönteiset, kielteiset ja ilmeisen perusteettomat, käy ilmi, että edelleen lähes kaikki somalilaiset (33/34) saivat myönteisen päätöksen. Ainoa muutos entiseen on se, että 94% sai turvapaikan, kun aiemmin tänä vuonna turvapaikkojen osuus on ollut noin 50%.

Somalialaisten myönteisten päätösten osuus
Somalialaisten myönteisten päätösten osuus

Myöskään irakilaisten kohdalla myönteisten päätösten osuudessa ei näy laskua, vaan päin vastoin jo 92% (47/51) sai myönteisen päätöksen. Myös irakilaisten kohdalla turvapaikka on myönnetty yhä useammalle. Turvapaikka on korkein suojelun muoto, jonka saaneita henkilöitä eivät koske hallituksen suunnittelemat perheenyhdistämiskriteereiden tiukentamiset.

irakilaisten myönteisten päätösten osuus
Irakilaisten myönteisten päätösten osuus
62974_tp-paatokset_tammi_loka_2015.pdf
62974_tp-paatokset_tammi_syys_2015
58355_tp-paatokset_tammi_elo2015

Toimitus
10.11.2015
23.11.2015 lisätty lähdemateriaalia

Tietoa julkaisijasta

Avatar

Toimitus

Kommentteja

Lisää kommentti

  • Olet tehnyt todellisen journalistisen teon paljastamalla tämän järkyttävän sekoilun jonka Maahanmuuttovirasto on Lokakuussa tehnyt.

    Tämän uutisen pitäisi olla lehtien etusivuilla ja toimittajien pitäisi työntää mikkiä Petteri Orpon ja Timo Soinin kitalakeen että miten tällainen toiminta on mahdollista vaikka Petteri Orpo ja useat persut julistivat että linja on kiristynyt.

Liity kannattajajäseneksi