Kotimaa Rikos

Turvapaikanhakija kohdisti vaimoonsa henkistä väkivaltaa ja pakotti seksiin – avioliitto kesti vain kuukausia

Kuva: Petri Saarela

Vain muutamia kuukausia kestänyt avioliitto oli ehtinyt osoittautua erittäin vaikeaksi, ja nyt vireillä on raiskauksia sekä pahoinpitelyä koskeva poliisitutkinta.

Avioliiton aikana etelämaalaismies kohdisti vaimoonsa henkistä väkivaltaa ja pakotti tätä seksiin. Kun mies sai kielteisen turvapaikkapäätöksen, uhkaava käytös lisääntyi.

Nainen joutui pakenemaan turvakotiin eikä kotiin ollut enää palaamista miehen käytöksen vuoksi. Poliisi määräsi miehelle väliaikaisen lähestymiskiellon jota tämä ei kuitenkaan noudattanut.

Väliaikaisen lähestymiskiellon määräämisen jälkeen mies yritti useita kertoja olla yhteydessä vaimoon. Ensimmäisellä kerralla mies houkutteli jonkin naisen soittamaan vaimolle. Toisella kerralla mies taas pyysi erästä ulkomaalaismiestä soittamaan ja vaatimaan, että rikosilmoitus tulee perua, sillä mies pelkää karkotusta.

Karkotuksen uhkaa lisää sekin, että miehen oleskelulupahakemus avioliiton perusteella on parhaillaan käsittelyssä mutta nainen hakee eroa. Kaiken lisäksi mies on Suomessa oleillessaan ehtinyt jo syyllistyä useisiin väkivaltarikoksiin.

Naisen suojelemiseksi käräjäoikeus määräsi etelämaalaiselle lähestymiskiellon, joka on voimassa vuoden. Jos mies rikkoo kieltoa, hänet voidaan tuomita sakkoon tai enintään yhdeksi vuodeksi vankeuteen.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan avioliiton aikaisista raiskauksista.

Lähde käräjäoikeuden ratkaisu. Kansalainen ei tällä kertaa julkaise käräjäoikeuden sijaintia, jotta asianosaisten tunnistaminen ei olisi mahdollista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit