Kotimaa Rikos

Turvapaikanhakija tuomittiin pitkään vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta

Kuva muokattu Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi turvapaikanhakijana Suomeen tulleen miehen pitkään vankeusrangaistukseen kesällä 2018 tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta.

Ali Al-Azzawi tapasi 17-vuotiaan yksin liikkuneen uhrinsa Espoossa Vilniemen uimarannan läheisellä hiekkatiellä heinäkuussa 2018. Al-Azzawi tarttui uhria takaapäin käsivarsista ja lantiosta kiinni. Uhri pyrki Al-Azzawin otteesta irti, mutta mies repi tytön housut alas ja raiskasi tämän. Uhri pääsi kohta irti Al-Azzawin otteesta ja pakeni juosten paikalta. Voimakkaan kiinnipitämisen vuoksi Al-Azzawi aiheutti uhrille mustelmia ja naarmuja eri puolille jalkoja ja käsivarsia.

Oikeudenkäynnissä Al-Azzawi kiisti teon sanoen, että sukupuoliyhdyntä oli tapahtunut molemminpuolisella suostumuksella.

Al-Azzawin selityksen mukaan hän oli lähtenyt työvuorostaan K-marketista, jolloin hän oli nähnyt pusikossa tytön. Kun Al-Azzawi auttoi tyttöä pois pusikosta, tämä oli hyökännyt Al-Azzawin kimppuun ja alkanut imemään miehen kaulaa. Tyttö oli miehen selityksen mukaan halunnut kovasti seksiä ja yrittänyt päästä miehen asunnolle. Turvapaikanhakijana Suomessa oleva Al-Azzawi oli sanonut, että hänellä ei ole vielä oleskelulupaa eikä omaa asuntoa, vaan hän asuu kaverinsa luona. Uhrin mustelmat olivat aiheutuneet kompuroinnista ennenkuin Al-Azzawi oli tavannut uhrin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi todisteiden valossa Ali Taqi Hussein Al-Azzawin syyllistyneen törkeään raiskaukseen ja tuomitsi miehen 3 vuodeksi 4 kuukaudeksi vankeuteen. Erilaisia korvauksia Al-Azzawi joutuu maksamaan uhrilleen 7700 euroa.

Al-Azzawi määrättiin korvaamaan uhrille tämän asianajajan palkkiot 4034 euroa. Al-Azzawin asianajajan palkkiot, tulkkauskulut sekä matkakulut arvonlisäveroineen 6100 euroa jäävät valtion maksettavaksi miehen taloudellisten olosuhteiden vuoksi. Valtiolle Al-Azzawi joutuu maksamaan rikosuhrimaksun 80 euroa sekä todistelukustannukset 185 euroa.

Al-Azzawi passitettiin Vantaan vankilaan kärsimään tuomiotaan, joka ei ole vielä lainvoimainen.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit