Eurooppa Rikos

Turvapaikanhakijan hakemus hylättiin – ryhtyi huumekauppiaaksi, koska ei saanut työskennellä laillisesti

Kuva Shutterstock.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut Pishko Zardawali jäi kiinni iso kannabiserä hallussaan poliisin ratsatessa hänen autonsa.

Pishko Zardawali kertoi Swansean käräjäoikeudessa, että syynä huumeiden hallussapitoon oli se, että hän ei saanut tehdä laillisia töitä Britanniassa. Miehen turvapaikkapäätös oli hylätty, joten hän oli ryhtynyt huumekauppiaaksi ansaitakseen elantonsa.

Poliisi pysäytti helmikuussa epäilyttävällä tavalla ajaneen auton Swanseassa. Kun virkailijat saapuivat auton luo ja ovi avattiin, autosta levisi ylimaallinen kannabiksen löyhkä. Viranomaiset löysivät autosta kilon kannabista ja 380 puntaa käteistä. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia

Zardawali ei ensin suostunut luovuttamaan puhelimensa PIN-koodia väittäen, että puhelimessa on yksityiskuvia perheestä. Kun miehen puhelin lopulta saatiin auki, sieltä löytyi viestejä, jotka toimivat todisteena huumekaupasta.

Zardawali oli oikeudessa kertomansa mukaan saapunut Iso-Britanniaan jo vuonan 2006 mutta joutunut valitsemaan laittomat työt turvapaikkahakemuksen tultua hylätyksi, jolloin hän ei pystynyt tekemään laillisia töitä.

Mies väitti myös, että hänellä on vaimo ja lapsi Swanseassa. Tuomari ei kuitenkaan ollut vaikuttunut miehen väitteestä, sillä Zardawali ei muistanut lapsensa nimeä eikä tiennyt, kuinka vaimoon saisi yhteyden.

Zardawali tuomittiin 15 kuukauden vankeusrangaistukseen ja kolmen kuukauden ajokieltoon, joka astuu voimaan hänen vapauduttuaan vankilasta.

Lähde Wales Online.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit