Eurooppa Maahanmuutto

Turvapaikanhakijat palaavat Saksaan huolimatta heille maksetuista kotiinpaluurahoista

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Monet vapaaehtoisen paluun valinneet ja kotiinpaluurahan nostaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet palaavat Saksaan hakemaan uutta turvapaikkaa.

Huolimatta kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille maksettavasta kotiinpaluurahasta monet kotimaahansa palanneista palaavat takaisin Saksaan. Vuoden 2014 jälkeen 2 500 kaikkiaan 102 700 kotimaahansa palanneesta on palannut Saksaan hakemaan uudelleen turvapaikkaa, kertoo Junge Freiheit.

Useimmat näistä turvapaikanhakijoista ovat lähtöisin Itä- ja Etelä-Euroopasta, mutta myös monet Georgiasta, Pohjois-Makedoniasta ja Irakista palaavat turvapaikanhakijat ovat aiemmin nostaneet kotiinpaluurahan.

Liberaalipuolue FDP:n varapuheenjohtaja Stephan Thomaen mukaan hallituksen vapaaehtoisen paluun ohjelma luo vääränlaisia kannustimia.

– Yli 1 000 jo kielteisen päätöksen ja paluurahan saaneen turvapaikanhakijan uutta hakemusta puhuu puolestaan, varapuheenjohtaja huomautti.

Liittohallituksen vapaaehtoisen paluun ohjelman mukainen kotiinpaluuraha maksetaan kielteisen päätöksen saaneelle turvapaikanhakijalle vain kerran, ja kun maahan tullaan hakemaan uutta turvapaikkaa, kotiinpaluuraha pitäisi maksaa takaisin.

Saksa sai vuoden 2017 ja huhtikuun 2019 välisenä aikana perittyä takaisin 83 000 euron edestä kotiinpaluurahoja. Yksistään viime vuonna Saksa kulutti vapaaehtoisen kotiinpaluun ohjelmaan 9,5, miljoonaa euroa.

  • 3.2K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi