Eurooppa Maahanmuutto

Turvapaikanhakijat vaativat Frankfurtissa parempia asuinolosuhteita – sähkö ja internet aiheuttavat mellakoita

Kuva Piqsels.

Frankfurtin Bonamesin pakolaisten vastaanottokeskuksen asukkaat ovat valittaneet kirjeessään sosiaalihuollolle puutteellisista asuinolosuhteista. Lisäksi he valittivat kirjoituksessaan viranomaisten kanssa aiemmin sattuneista konflikteista, kuten myös majoitustilan hoitajista, kertoi Frankfurter Allgemeine Zeitung perjantaina.

Turvapaikanhakijat vaativat kirjoituksessaan ihmisarvoista majoitusta, lämmintä vettä ja riittävästi sähköä. Lisäksi he haluavat, että protestien jälkeen majoitustiloihin sijoitetut turvamiehet vedetään pois.

– Emmehän me ole mitään rikollisia, turvapaikanhakijat kirjoittivat

Mielenosoituksia majoitustilassa oli esiintynyt jo aiemmin, kun turvapaikanhakijat olivat valittaneet kehnoista langattomista internet-yhteyksistä, riittämättömästä sähkökapasiteetista, liian pienistä asunnoista ja liian vähäisestä yksityisyydestä.

Kaupungille oli myös ilmoitettu vaikeuksista sähkönsaannissa, sillä muuntajakoppi säätelee sitä. Asukit olivat näistä ongelmista huolimatta hankkineet omia sähkölaitteita, mikä oli johtanut verkon ylikuormittumiseen ja suureen tulipalovaaraan.

Pakolaiset kieltäytyivät luovuttamasta pois sähkölaitteitaan, joten vaarojen torjumiseksi majoitustiloista katkaistiin tilapäisesti sähkövirta. Tämän johdosta syntyi noin 100 asukin useita tunteja kestänyt mielenosoitus Bonamesin kaduille. Mellakan aikana turvapaikanhakijat eristivät Kalbachin kaupunginosan muusta kaupungista sekä yrittivät ”poikkeuksellisen hyökkäävästi” saada tilanteensa kaikkien tietoon.

Valituksessaan turvapaikanhakijat kertoivat tapahtuneista omasta näkökulmastaan. Kaupunki oli aina jättänyt heidän valituksensa huomioimatta ja sen sijaan palkannut turvamiehiä, jotka pelottelivat ja uhkailivat pakolaisia.

Kun kaksi naisasukkia oli kampanjoinut parempien asuinolosuhteiden puolesta, poliisin kommandoryhmä oli ilman etukäteisvaroitusta repinyt heidät sängyistään kesken unien ja tylysti kohdellen poistaneet heidät majoitustiloista. Toinen naisista oli ollut pitkälle edistyneessä raskaudentilassa ja kaiken lisäksi häntä estettiin pukeutumasta ja laittamasta päähuiviaan paikoilleen.

Asukkaat kritisoivat, että he eivät olleet voineet kommunikoida diakonien, majoitustilan hoitajien eivätkä sosiaalihuollon kanssa. Viranomaiset kiistivät tämän väitteen. He olivat tarjonneet asukeille mahdollisuuden keskustella, mutta nämä olivat kieltäytyneet siitä.

Vielä viime perjantaina vastaanottokeskuksessa oli esiintynyt taas kerran levottomuuksia ja mielenosoituksia. Poliisi joutui taas liikekannalle. Lopulta tilanne saatiin rauhoittumaan imaamin välityksellä.

  • 321
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset