Kotimaa Maahanmuutto

Turvapaikanhakijoiden määrä tippui viime viikolla

 

top4 vko47

 

Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä yli puolittui edellisestä viikosta

Suomessa rekisteröitiin viime viikolla 837 turvapaikanhakijaa, joka on yli 1000 vähemmän kuin edellisellä viikolla (1888). Myös Ruotsissa turvapaikanhakijoiden määrä tippui selvästi edellisestä viikosta (vko 46: 10553, vko 47: 8550). Myös Norjaan tuli viime viikolla hieman vähemmän turvapaikanhakijoita kuin edellisellä viikolla (vko 46:2502, .vko 47: 2108). Väkilukuun suhteutettuna suurimmista vastaanottajamaista ainoastaan Itävaltaan tuli viime viikolla enemmän turvapaikanhakijoita kuin edellisellä viikolla (vko 46: 2888, vko 47: 3262).

Suomen tulijamäärän laskun on oletettu johtuvan Ruotsin aloittamista rajatarkastuksista. Norjaan vaikutus ei ole kuitenkaan ollut yhtä suuri kuin Suomeen. Norjaan tulijoiden määrän lasku johtuu Venäjän kautta Finnmarkiin tulevien turvapaikanhakijoiden määrä laskusta. Viime viikolla Norjaan tuli sitä kautta 492 turvapaikanhakijaa, kun edellisellä viikolla vielä 796. Ruotsin kautta tulevien määrä siis laski vain 90:lla turvapaikanhakijalla. Norjassa lasku on ollut suhteellisen tasaista kaikkien kansallisuuksien kohdalla.

Ruotsin tulijamäärät eivät ole laskeneet tasaisesti, vaan lasku johtuu pääasiassa afganistanilaisten määrän pienenemisestä. Viime viikolla afganistanilaisia rekisteröitiin Ruotsissa 1700 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Ruotsin tulijamäärän laskusta siis 85% johtui afganistanilaisten määrän laskusta.

Myös Suomessa afganistanilaisten määrä laski viime viikolla rajusti edellisestä viikosta noin 600:lla 341:een. Vielä viikolla 46 afganistanilaiset olivat selvästi suurin ryhmä Suomessa, mutta viime viikolla irakilaisia tuli enemmän, vaikka heidänkin määränsä puolittui edellisestä viikosta. Vaikuttaa, että afganistanilaiset ovat päättäneet suunnata Pohjoismaiden sijaan jonnekin muualle, tai sitten heidän määränsä on Euroopassa ylipäänsä laskenut.

Vaikka Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä laski selvästi, tarkoittaa 837 turvapaikanhakijaa viikossa noin 3700 turvapaikanhakijan kuukausivauhtia, joka on edelleen väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin esimerkiksi Saksassa, Alankomaissa, Belgiassa ja Tanskassa lokakuussa. 3700 vastaa myös Suomeen normaalisti vuodessa tulleiden turvapaikanhakijoiden määrää.

 
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa