Eurooppa Maahanmuutto

Turvapaikanhakijoiden majoituksena toiminutta ranskalaista hotellia joudutaan korjaamaan miljoonilla euroilla

Fohrbachin keskusta. Kuva Christian Bohr / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0

Forbachin kunnassa Ranskassa pakolaisia majoittanut hotelli on päässyt niin huonoon kuntoon, että sen käyttö matkalaisten majoituksena ei ole enää mahdollista.

78 huoneiston Ibis Budget Hotel otettiin vuonna 2017 Ranskan hallituksen toimesta turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön. Vime viikolla sopimus raukesi ja turvapaikanhakijat poistuivat rakennuksesta. Viranomaisten mielestä hotelli soveltui huonosti turvapaikanhakijoiden majapaikaksi muun muassa liian ahtaiden huoneistojen vuoksi.

Kiinteistön omistaa Heintz Immobilier & Hôtels -yhtiö ja sen johtaja André Heintz kertoo kiinteistön kärsineen mittavia vahinkoja. Korjauskustannukset saattavat kohota jopa 1,7 miljoonaan euroon.

– Työ kestää 18-24 kuukautta. Kaiken kaikkiaan olemme vain kärsineet tästä. Valtio pakko-otti hotellimme kun majoitusalalla meni hyvin ja palautti sen kurjassa kunnossa keskellä koronapandemiaa.

Naapurustossa asuvat ovat tyytyväisiä turvapaikanhakijoiden lähdettyä. Monet ovat valittaneet turvapaikanhakijoiden aikaansaamasta metelistä ja hygieniaongelmista.

– Viimeisten kahden viikon aikana olemme pystyneet taas elämään alueellamme, eräs paikallinen kertoi.

Lähde Le Republicain Lorrain.

  • 802
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset