Kotimaa Rikos

Turvapaikanhakijoiden oikeusasioita hoitaneen lakiasiaintoimiston epäillään laskuttaneen oikeusministeriötä aiheetta

Kuva Pixabay
Turvapaikanhakijoiden oikeusasioita hoitaneen lakiasiaintoimiston johtajan epäillään muun muassa laskuttaneen oikeusministeriötä aiheetta.

Helsinkiläisen lakiasiaintoimiston johtajan epäillään syyllistyneen törkeään petokseen, törkeään kavallukseen sekä viranomaiskiellon rikkomiseen vuosina 2013–2016. Johtaja on myös lakiasiantoimiston omistaja.

Helsingin poliisilaitoksen Rikostutkintayksikön talous- ja petosrikokset -toiminto aloitti huhtikuussa 2017 tapauksesta esitutkinnan, joka päättyi tällä viikolla. Törkeän petosrikoksen osalta asia siirtyy syyttäjälle tänään 12. joulukuuta 2017.

Lakiasiantoimisto on keskittynyt erityisesti turvapaikanhakijoiden oikeudellisten asioiden hoitamiseen. Toimiston epäillään muun muassa laskuttaneen oikeusministeriötä sellaisista toimenpiteistä, joita ei koskaan ole tehty. Turvapaikanhakija on esimerkiksi poistunut maasta eli turvapaikka-asia on lakannut olemasta vireillä, ja tästä huolimatta on laskutettu ikään kuin turvapaikka-asia olisi edelleen keskeneräinen, kertoo tutkintaa johtava rikostarkastaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitokselta.

Törkeän kavalluksen ja viranomaiskiellon rikkomisen osalta tutkinta päätetään, ja asia siirtyy syyttäjälle lähipäivinä. Törkeässä kavalluksessa ja viranomaiskiellossa kyse oli siitä, että lakiasiaintoimisto jätti tilittämättä ulosottoviranomaiselle lakiasiaintoimistossa työskennelleen lakimiehen palkasta pidättämänsä määrän.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa